Murphy'nin magazin kanunları…

A -
A +
-Gazetecilerden kaçtığınız en uzak tatil köyünde, tatil yapmakta olan bir gazeteci vardır......-Sivilceniz, konser gününe kalan gün oranında büyüyecektir......-Basın toplantısında, bir konu yanlış anlaşılacaksa, o sizin üzerine en çok titrediğiniz konu olacaktır......-İşleri en iyi giden sanatçı, sizin çekemediğinizdir......-Hayatınızın en kötü cümlesini kurarken, mikrofon açık kalmıştır......-Size en çok yakışan kıyafetin, eleştirilecek yönü çok olur......-Beraber görünmek istemediğiniz sanatçıyla karşılaşma ihtimaliniz daha fazladır......-İstek parçası daima bilmediğiniz yerden gelir......-Konserin coşkusunu katılanlar değil, muhabirin ruh hâli belirler...
Öğrendim ki;
"-Yalnızlık tercih değilse işkencedir..."

Ana kumanda
(...FOX / Evlen Benimle)ESRA EROL: Orhan Bey'e talip olmayı düşünüyor musunuz?...EVLENECEK KADIN: Evet bir çay içmeyi düşünüyorum...ESRA EROL: Onda sizi çeken ne var?...EVLENECEK KADIN: Yakışıklı ve de efendi... Almancı ve Antepli... 3 evladı var ve resim çiziyor... Hobileri var ve durumu iyi.

Merak...Seni tuale yaparken,Parlak kırmızıyla laciverti,Birbirine karıştırıyorum......Ey gelincik... Söyle bana;Toprakta ne al, ne lacivert, Ne kırmızı, ne de sarı varken;...Sen nasıl renklendiriyorsun,Çiçeğinin yapraklarını?...  (...N.Kazumasa)

TERS?AÇI

"-Ne iş?.."
(...Mehmet Yeşilırmak'tan)

Temel bir gün...
Dursun köyünden ayrılıp, zengin olmak için düşmüş yollara...Aradan yıllar geçmiş ve hakikaten çok zengin olarak dönmüş köyüne... En samimi arkadaşı Temel bu serveti nasıl yaptığını sormuş... Temel hiç kimseye söylememek şartı ile sırrını açıklamış:"-Afrika diye bir yere gittim.... Orada Nil Nehri dedikleri bir yerden timsah avladım ve zengin oldum..."-Ula anlamadım... Ne yaptın o timsah denen hayvanları?..."-Anlamayacak ne var, en değerli çantalar timsahlardan çıkıyor..."Deyince Temel tarlayı tapanı satıp düşmüş yollara...Aradan yıllar geçmiş ama geri dönmemiş...Merak eden Dursun atlamış özel uçağına ve Nil Nehri kıyılarına gelmiş... Oradaki yerlilere arkadaşı Temel'i tarif edip nerede olduğunu sormuş...Yerini öğrenip yanına gittiğinde Temel'in elinde bir olta ve yanında dağ gibi yığılı ölü timsahları görmüş...Temel timsahı yakalayıp ağzını açıp içine bakıyor "Tüh be bundan da çanta çıkmadı" deyip yan tarafa atıyormuş.

En son sözleri...
"-IŞİD'e karşı elimizden geleni yapıyoruz ama olmuyor... Siz bize 60-70 yıl zaman verin, zaten ölüp giderler..."(...Barack Obama)..."-Teknik direktörler hatalarını kabul etmeli... Mesela ben bu hafta Gekas için tedbir alamadım..."(...Aziz Yıldırım)..."-Bizim attığımız gol ofsayt değildi, Beşiktaş'ın attığı gol ofsayttı. Oyuncularımı maçı 2-0 kazandıkları için kutlarım..."(...Ertuğrul Sağlam)

İtirafım var
(...isim: murat gümüş ...şehir: istanbul ...yaş: yirmi beş)İç çamaşırı mağazasında çalıştığım dönemler yaşanmıştır en rezili...Müşteri gelir ve "Sizde sünnet için iç çamaşırı var mı" diye sorar...Sizi yerin dibine sokan cümleyi şöyle kurarsınız;"-Kız için mi, erkek için mi?.."

Krampon...
GEKAS'ın maliyetinin 800 bin avro olduğunu öğrenen Fenerbahçe, Diego'nun arabasını satıp 4-5 tane Gekas ve benzeri oyuncu alacak......FATİH Terim, olası mağlubiyetlere mazeret bulabilmek için geriye kalan tüm milli maçları Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynama kararı aldı......"MUSTAFA Reşit Akçay'ı kim kovdu?" diyen Hacıosmanoğlu, kovanın kendisi olduğunu hatırlayınca kendi topuğuna sıktı......AKHİSAR Belediye ligde ilk sıraya kurulunca, Manisasporlu taraftarlar takımların isimlerinin karşılıklı değiştirilmesi için büyükşehir belediyesine başvuruda bulundu...


Ne zaman âşık oluruz?
X  Haber alamadığımızda, sinirlenmek yerine, başına bir şey gelmesinden korkuyorsak......X  Çevremizden "Yüzüne renk gelmiş", "Seni iyi gördüm" türü sözler duyuyorsak......X  Biz onu aramayı düşünürken, onun bizi arama tesadüfleri çoğaldıysa......X  Birkaç kilo almış olmasına rağmen, "Sanki bugünlerde biraz zayıfladın" diyebiliyorsak......X  Birbirimizin kredi kartı, telefon, e-posta şifrelerini biliyorsak......X  Yemeği tuzlu sevdiğimiz hâlde, onun için tuzsuz yiyorsak......X  Cep telefonumuzun şarjı kitapçığında yazdığından az gidiyorsa...

Bizim pano...

Ali yemek kokusu almış;"-Üfff... Acayip tantuni koktu... Kokusu senin kulağına da geliyor mu abi?..."...Emin gittiği bir evin bahçesindeki köpekle göz göze gelmiş...Saldırıda uğradığı heyecanla anlatıyor;"-Valla Red Bull gibi bir şeydi..."...Serdar hafta sonu çocuklarla gezmeye gitmiş, onu anlatıyor;"-Antik kent var ya Çorlu yakınlarında... Ama her şey eski..."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.