Sabri Reyiz günlüğü

A -
A +
-Eğer dünyada yer çekimi varsa; benim şutlarım neden havaya gidiyor?......-Hayaller Cafu, gerçekler Takoz Recep anasını satiim......-Geçen gün "Orman Kebabı" yedim. İnanır mısınız içinde bir tane bile ağaç yoktu......-Google'a "Kusur" yazdım, "Önce kendinde ara" yazdı......-Geçen gün Anayasa'nın 152. maddesinin 3. fıkrasını okudum, hiç gülmedim. Yazamamışlar kitabı......-Bisikletle dünya turuna çıkacaktım ama bisikleti uçağa almadılar......-Milli takıma yerli sınırlaması getirilsin.
Bizim pano...
(...Talip'in bekârhane hatıralarından)TALİP: Arkadaşlar çilingirin numarasını rehbere yazdım lazım olursa buradan bakarsınız...FATİH: Tamam sen merak etme... Kapıyı kırar alırız numarayı!..


Ana Kumanda
(...BEYAZ TV / Beyaz Futbol)ERTEM ŞENER: 3. havalimanı mevzusu gibi, Almanlar yine bizle uğraşıyorlar.AHMET ÇAKAR: Kafayı mı yediniz kardeşim?... 3. havaalanı konusu ile Ömer-Hakan konusunun ne ilgisi var?...ERTEM ŞENER: Şimdi de Türk futbolu ile uğraşıyorlar...AHMET ÇAKAR: Keşke Almanlar uğraşsa Türk futbolu ile,  belki onlar düzeltir...

Öğrendim ki;
"-Korkuya engel olamıyorsan, meydan okuyacaksın..."


Kadınsal gerçekler...
> Bir kadın, her şeye rağmen canı istiyorsa alışveriş yapacaktır...Hesap ekstreniz gelmeden haberiniz oluyorsa siz şanslı bir erkeksiniz......> Kadınlar, kapı kilidi ters istikamete dönen bir kapıyla karşılaştıklarında;Kapıyı açmadan önce mutlaka kilitlerler......> Kadınların bir araya geldikleri zaman konuştukları tek konu erkeklerdir...Eğer değilse, o sırada aralarında bulunmayan başka bir kadını çekiştirirler......> Kadınların şımarma süresi çok kısadır;Yeşilin yanmasıyla arkadakinin kornaya basma süresinden daha kısa...


Krampon...
MERKEZ Hakem Komitesi, düdüğü duymadım bahanesinin önüne geçmek için WhatsApp'tan yardım istedi......IŞİD: Türkiye'ye ile baş edecek gücümüz yok... Adamların ordusu futbolculardan, iş adamlarından oluşuyor......DEĞİŞİKLİK olsun diye düğünlerini statta yapmak isteyen gençlere 'Passolig' şoku!...TRABZON Başkanı Hacıosmanoğlu: "Halilhodzic takımın oturması için gerekli 3 sene dolduktan sonra takımın başına dönecek..."


Temel bir gün...
Amiri yeni mezun polis Temel'i denemek için ona "İzinsiz gösteri yapan bir topluluk bul, kalabalığı dağıt bir görelim" demiş...Genç Temel, epey arayıp yol kenarında bir kalabalığı tespit edince hemen megafonu eline alıp, "Dağılın.. Size söylüyorum dağılın" diye bağırmış...Birkaç kişi hareketlenmiş, "Oradan çekilin diyorum size" diye sert bir komutla yinelemiş...Miğferini giyip plastik kalkanı ile kalabalığı ittire ittire herkes dağıtmış..."Nasıldım" demiş genç polis amirlerine doğru dönüp gülümseyerek..."İyiydin, iyi de" demiş yaşlı amiri somurtarak,"-Otobüs durağını niye dağıttın sersem!.."


Nostalji...
CHP'nin kuruluş yıldönümü törenleri sırasında bir ihtiyar taşıdığı pankartla ilgi çekmiş;"-Çocukluğumuzu bize bağışlayan Baykal'a teşekkürler..."İhtiyarı sorguya çekmişler;"-Sen kiminle alay ediyorsun?... Sen çocukken Kılıçdaroğlu henüz doğmamıştı bile..."İhtiyar açıklamış;"-İşte onun için teşekkür ediyorum ya!.."

İtirafım var...
(...isim: şirin ...şehir: istanbul ...yaş: otuz iki)Geçen gün minibüste duyduğum diyalogla katılıyorum itiraf köşesine...Şoför hızlanmaya başlayınca, Karadenizli teyzemiz uykumuzu bölen şu konuşmayı yapıyor;"-Evladım bak, balkondan düştüm elmedum, deniza düştüm elmedum, 3 kere kalp krizi geçirdim elmedum, senin bu kokmuş minibusunde elmek istemeyrum... Az yavaş git!..."

TERS AÇI

"-Dünya-Ahiret!.."
(...F.Dilara'dan)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.