Şimdiki Aklım Olsa!

A -
A +
Son zamanlarda demeyeceğim; hayatımda okuduğum en eğlenceli kitaplardan biri...Belki hayatını, ucundan kıyısından bildiğimizin payı vardır; ancak, "Okuyup pişman olmayacağım bir kitap ismi ver" deseniz, gönül rahatlığı ile "Şimdiki Aklım Olsa"yı tavsiye ederim..."Hekimler, Hastalar ve Etrafındakiler" alt başlığına aldanmayın; bu kesinlikle hastane yakınlarına ait bir eser değil...Sevgili doktorumuz, program yapımcımız, yazarımız ve daha önemlisi ağabeyimiz Ahmet Faruk Yağcı'yı; bir heyecanla başlayıp, bir sürü duygu ile tamamladığım kitabı için tebrik ediyorum...Eline sağlık hocam; gülümsememize sebep olduğun, gözlerimizi ıslattığın, yeri geldiğinde içimizi kabarttığın, "Şimdiki aklım olsa" diyerek pişmanlıklarımızı hatırlattığın için;..."...Daha fazla yürür, daha az otobüse binerdim...Bütün insanların bir menkıbesi olduğunu düşünür, onlara o gözle bakardım...Solculardan uzak durmaz, karşı kahvenin alt katı olmasa da orta ve üst katında biraz vakit geçirirdim...Daha fazla sinemaya gider, Taksim'den Tünel'e çok sık yürürdüm...Kantine daha çok gider, daha fazla insanla göz göze gelirdim...Sessiz sakin duran arkadaşların yanına gider hal hatır sorardım...Sahile daha fazla iner, Yenikapı'ya kadar gidip balık getiren teknelere bakardım...Daha az uyur, sigarayı erken bırakır, daha çok spor yapardım...Yazları daha çok denize girer, daha çok Boğaz turu yapardım...Fehmi ile Mustafa'yı Paşabahçe'ye daha sık götürür, ince ağaç dallarına takılarak pişirilmiş tombul sosislerden daha fazla yedirirdim...Şimdilerde keyifle sohbet ettiğim insanları erkenden bulurdum..."

Öğrendim ki;
"-Ömrünü verecek değerde kimsen yoksa, ömrünün değeri de yok..."

TERS?AÇI

"-Zalımın kızı!.."
(...Mehmet Yeşilırmak''tan)

Sabri Reyiz günlüğü
-Ekmeleddin İhsanoğlu n'apıyo ki acaba ya?......-Bardağın dolu tarafından baktım, üstüme döküldü......-Delete tuşuna parfüm sıktım, kokulu silgim oldu......-İtalya'da yaşayanlara "İtalyan" deniliyorsa; Kütahya'da yaşayanlara da "Kütahyan" denilir o zaman......-Bugünlerde dolar sürekli artıyor.  Allah'tan Türk Lirası kullanıyoruz....-Her üç çocuktan biri Çinliymiş. Ben üç çocuk falan yapmam. Nasıl bakarım elin Çinlisine?......-Üzüm üzüme baka baka kararıyorsa; ilk üzüm nasıl karardı ki?......-Kaç gündür kamptayız, bir tane bile çadır görmedim.

İtirafım var
(...isim: nusret ...şehir: istanbul ...yaş: yirmi yedi)Amerikalı bir arkadaşın doğum gününü kutlamak için atılan mesaj rezilliğe iyi bir örnektir...Birlikte çekilmiş fotoğrafımızın üstüne şu not düşülünce;"Happy new year"...Doğum günü diyorum... Happy year diyorum... Aloo!...

Şekil...
Kendimize arşivlerde, bir anıda bir tasarı ya da gelecekte kimlik arayacak vaktimiz yok artık...Bize şipşak bir bellek, doğrudan bir bağlantı, anında doğrulanabilecek bir tür reklam kimliği gerekiyor...Böylece, bugün aranan şey, organik bir denge durumu olan sağlık değil pek; bedenin geçici, hijyenik ve reklamlardaki gibi parıldaması...İdeal bir durumdan çok bir performans...Moda ve görünüş terimleriyle söylenirse, aranan şey güzellik ya da cazibe değil artık; görünüm!... (...Jean Baudrillard)

Krampon...

F.BAHÇE'de her kasımın ikinci haftası gerçekleştirilen "Volkan'ın yerine kaleci arayışı" şenlikleri start alıyor......TÜRKİYE Futbol Federasyonu: 3 puan parolasını unutan takımlar için Federasyon'a başvurma süresi 1 Aralık itibariyle sona erecek....BREZİLYA maçının yıldızlaşan tek ismi Arda Turan: "Kısa zamanda arkadaşlarıma uyum sağlayacağıma inanıyorum..."

Temel bir gün...
İri yarı bir adam öğleden önce kahveye girip,"İsmi Dursun olanlar karşıma dizilsin" diyerek hepsini sıra dayağından geçiriyormuş...Öğleden sonra da bu sefer,"İsmi İdris olanlar karşıma geçsin" diye onları dövüyormuş...Bu durum uzun süre böyle devam edince Dursun ve İdris'ler köyün bilge adamı Temel'e danışmış;"-Öğleden önce Dursun'lar, öğleden sonra da Temel'ler dayak yiyor... Bir çare..."Temel'in yüzünde hafif bir gülümseme olmuş, "Yav hiç kafanız çalışmıyor mu" demiş;"-Adam Dursun'lar kalksın deyince Temel'ler, Temel'ler kalksın deyince Dursun'lar kalksın... Böylece adamı kandırırsınız..."

Bizim pano
Faik Abi'nin işleri var, Serdar misafirine kahve yapacak...SERDAR: Nasıl içersin kahveyi?...MİSAFİRİ: Şekersiz olsun...SERDAR: Faik Abiii... Şekersiz kahveye bir tane mi şeker atıyorduk...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.