Bir Dem-i Nevbahar!

A -
A +
"-Çocuktum, her şeyi anladığımı sanıyordum! Sonra büyüdüm; Bombaların ve bankaların, dağlardan ve ırmaklardan; fazla olduğunu gördüm!..." ... “-Kimsenin kimseyi tam mânâsıyla duymadığı bir dünyâda, kelimelerle boşluğu dövüyoruz...Belki hiçbir şey yapmadım dememek için, belki...” ... “-Sıkıldık içimizdeki soysuz İsraillilerden!.. Vicdanını hatırlamak varken, vicdanını farklı ırklara göre şekillendirenlerden sıkıldık!...” ... “-Algı ve kelime dünyâmızı Batı şekillendirdiğinden beri...Zihinler Yahudileştikten sonra adımız Müslüman olsa ne çıkar?...” ... "-Ellerimiz!... Utandı ellerimiz, Duâlara bile kalkmaya! Zâlimin tepesine inmesi gereken ellerimiz!.." ... “-Sıkıldık dünyâya kapılan kendimizden!..  Eski çınarı hatırlamayan, odunlardan sıkıldık!...” ... “-Yitip giden bir şey sonrası, o şeye dair içimizde ne kadar çok şey olduğunu bilmeye başlamak...” ... "-Biliyorum, bir karınca türküsünden;Daha hafif olacak sesim..." ... “-Maalesef, bize dokunmayan yılan daha yaşayacak gibi!... Aslında bize dokunuyor ama kafamıza çizdikleri sınırlar engelliyor her şeyi...” ... “-Biliyorum, ben hiç masal yazmazdım;Dünyâ sisteminin hepimize anlattığı masal,Kötü olmasa bu kadar!...” ... "–Etmeyin reis bey, siz 'ağlayamazsınız'! 'Ağlayabilseydiniz', 'anlayabilirdiniz'!.." (...Necîp Fâzıl Kısakürek'ten; profdrihsanoglu'na.) .... “-Acılar sabredilmek içindir... Acılar kalbimizde, kalbimiz yerinde durdukça...”
        Ayaküstü...   Avrupa'da yıllardır siyasiler oy uğruna ırkçılık yapıyorlar... O hâle geldi ki ana akım siyaset yapan partiler, ortaya çıkan gerçek ırkçı partiler karşısında büyük güç ve oy kaybına uğradılar... Öyle ya aslı varken, çakmasına kim oy verir?... Hem “Boynuz kulağı geçermiş” diye bir söz var. İşin garibi yabancıları "günah keçisi" yapmak için uygulanan bu yol, AB'nin temellerine dinamit koymuş oldu... İngiltere, İtalya derken herkes kendi yoluna gitmeye başladı...   (...Mustafa Koç-Okur/Yazar)         ÖĞRENDİM Kİ;   “-Yaşlandıkça rüyaların gerçeğe dönüşme şansı azalıyor...”         KRAMPON   AVRASYA tüneline karşı olup da sonradan isim vermeye kalkanlar için, internette online ücretsiz psikolojik destek hattı kuruldu... (...tasoren) ... FİKRET Orman müjdeyi verdi; “Fenerbahçe’nin çektiği 10 şutun hiçbiri kaleyi bulmadığı için hasılatın %25'i Beşiktaş’ın kasasına girecek...”  (...jurnall) ... G.SARAYLI Carole, bu sezon ikinci asistini yaparak, şimdiden geçen sezonki asist sayısını geçti…             Ana Kumanda   (...KANALTÜRK – Magazin)   SUNUCU: Affettiniz mi peki, geri dönünce?... RAFET EL ROMAN: Ağır konuştum, tozu fırtınaya kattım...   ***   SUNUCU: Peki müzikteki bu tartışma nereye kadar gidecek?... RAFET EL ROMAN: Dudak öpmekle etek aşınmaz ama ben bu konuda kararlıyım...           Bizim pano   -Murat’ın masa üzerindeki cep telefonunu ileri geri hareket ettirerek bilgisayarın kilitlendiğini zannetmesi... ... -Talip’in şekerleri ambalajıyla çaya atması... “Tüüüh” deyip şekerleri kaşıkla çıkarması, kağıtların çay üzerinde yüzmeyi sürdürmesi... ... Serdar’ın "Anadolu Hayat"tan diye tanıştırılan adama, "Memnun oldum Anadolu Bey" demesi...         Temel bir gün...   Temel, çok keyfine düşkün, avare ve tembel bir delikanlıymış... Nişanlısı Fadime’nin ve müstakbel kayınpederinin araya girmesiyle, mezarlıkta bekçi olarak çalışmaya başlamış... Oldukça basit olan bu işi birkaç gün sonra bırakmış... Durumu öğrenen Fadime sormuş; -Ne oldu?... Neden bıraktın işi?...
“Ya sorma” demiş Temel;
“-Herkes yatıyor, sırf ben çalışıyorum... Kanıma dokundu...”
        İnsanlar...  
Bir amaca doğru yürüdüğünüzü sanırsınız...
Bir de dönüp bakarsınız ki, amaç ardınızda kalmış...
İnsanlar aslında mutluluğa dayanamıyorlar... Mutlu olmak istiyorlar tabii, ama bunu elde eder etmez, birtakım yersiz düşlerle kendilerini yiyip bitiriyorlar... İnsanlar mutluluğa mı dayanamıyorlar, yoksa onu yanlış mı tanıyorlar, ya da kendileri için neyin gerekli olduğunun mu farkında değiller?... Mutluluğu kullanmayı mı beceremiyorlar, yoksa öteye beriye çekiştirmekten yorgun mu düşüyorlar, bilmiyorum... Bildiğim bir şey varsa, habire ondan söz ediyorlar... Ancak bütün şartlar sağlanıp işler iyi gitmeye başladı mı, insanlar bunu bozmak için ellerinden geleni yapıyorlar... Acı buluyorlar mutluluğu...   (...Marguerite Duras)         İtirafım var   (...isim: fehim ...şehir istanbul ...yaş: yirmi bir)  
Yediğim çikolatalı gofretin kâğıdını; etrafta çöp kutusu yok, daha sonra atarım diye cebe koymak...
Daha sonra dolmuşa binip; eşofmanın cebinden para yerine gofret kağıdını çıkarıp, “Abi şuradan bir öğrenci alır mısınız” diyerek şoföre uzatmak...
Akabinde dolmuş şoförü ve yolcuların alaylı bakışları arasında kırmızı çikolata çöpüyle göz göze gelmek... “Yerin Dibi” diye bir yer var, oraya gidiyordum...   (omer.soztutan@tg.com.tr - itiraf edin, rezil edelim...)             Biz eskiden!   “-Lisedeyken okuldan kaçıp denize gitmiştim... 2 gün sonra eve dönünce babam dövmesin diye yanımda arkadaşımı getirdim... İkimizi de dövmüştü...” ... “-Sene 1994 misafirlikteyiz, koltuğun arkasında oyun oynarken uyuyakalmışım. Gece saat 3'te uyandım, beni koltuğun arkasında bırakıp eve gitmişler...” ... “-İlk okuldayım, babam ‘Takdir getir seni tatile götüreceğim’ demişti. Bir sene çalıştım takdir getirdim. Trabzon’a fındık toplamaya götürmüştü...” ... “-5-6 yaşlarındayım. Piknikten dönüyoruz eve yaklaşınca kendimi taşıtmak için uyuyor numarası yapmıştım. Arabayı üzerime kilitleyip gitmişlerdi...”... “-Lisede 7 dersten kalmıştım. Babam bir hafta dövmüştü. Yediğim dayaktan bütlere giremedim. Sonra bütlere giremedim diye tekrar dövmüştü...”     Kadınlarla Uzlaşma Rehberi   X  İndirimden alınmış hiçbir şeyi, parayla alınmış saymayın... ... X  Asla gerçekten düşündüklerini söylemezler... Beklemeyin, ısrar etmeyin... ... X  İki gün aynı şekilde uyuyamazlar bile... O yüzden anlamayı beklemeyin... ... X  Seneler önceki konu gündeme geliyorken siz çoktan uzaklaşmış olun... ... X  Her konuda özür beklerler... Her konuda özür dileyin... ... X “Hep senin yüzünden” diye ağladıklarında kabul edin... Başka çareniz mi var?... ... X  Geç kaldıklarında ses çıkarmayın... Siz sakın geç kalmayın... ... X  Saçlarının ucuna dahi dikkat edin... Kenarda köşede birkaç “Ne güzel olmuş” bulundurun...         TERS AÇIBir Dem-i Nevbahar!-Objektif!..   (...Doğan Taşören’den)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.