Ayaküstü...

A -
A +
Paradan, puldan Mustafa Kemal'in resmini çıkaran İsmet İnönü, en büyük Atatürkçü olarak Anıtkabir'e gömülüyor. Garip ama gerçek.   ***   “Almanya yüzünden imparatorluğumuzu... İngiltere yüzünden medeniyetimizi kaybettik... ABD yüzünden de bölgemizi kaybedebiliriz. Çok akıllı olmak, çok sağlam durmak zorundayız…” Rahim Er   ***   Ezanı minareden bir türlü okutamayan "devlet" şehit cenazelerinde "Itri'nin marşı" çalınması için valiliklere tamim göndermiş. Ne günlere kaldık!   ***   Müslüman cenazesinde yerli salyangoz satmayın. Bandonun cenazede işi yok.   (...Mustafa Koç/Okur-Yazar)         ÖĞRENDİM Kİ;   "-Sözlerin çekiç gibi kıran ve düzelten tarafları varmış..."         Krampon...   VOLKAN Demirel; “Bir sonraki hedefim, ülkemi güreş müsabakalarında temsil etmek…”   ***   "RÜYA 11" olayını yanlış anlayan eski futbolcu günlerdir uyandırılamıyor…   ***   ROBİN Van Persie kendisine rol modellik yaptığı sırada sakatlanan Janssen sahalardan 3 hafta uzak kalacak.

 
      Bizim pano   Erzurum'dan gelen arkadaşı Faruk’u evinde ziyarete gitmiş... Elindeki poşette yeni aldığı, yüklü bir para ödediği, iyi bir mağazadan alınmış ayakkabı varmış... Giderken alırım, düşüncesiyle kapının girişine koymuş... Faruk da aynı kapının girişine, daha önce poşetlediği ve çöpe atacağı eski bir tost makinesi koymuş... Arkadaşı sabah tost makinesi poşetiyle Erzurum'a doğru yola çıkmış... E tabii Faruk da güzelim ayakkabıları çöpe atmış...         Ana Kumanda   (...TV 8 / Bay Tahmin)   FİKRET ENGİN: Galatasaray – Kasımpaşa maçı ne olur?.. MURAT ÖZARI: Galatasaray kazanır... BÜLENT ÜLGEN: Kasımpaşa?.. MURAT ÖZARI: Onlar da yenilir...         Temel'in yeri...   Doktor Temel'e gelen yeni hastalar, diğer doktorları şikâyet etmişler; "Zatürreden tedavi ediyorlar, insanlar tifodan ölüyor" demişler... "-Siz hiç merak etmeyin" demiş Doktor Temel;"-Ben zatürreden tedavi edersem... Mutlaka zatürreden ölürsünüz..."          Hukuk…   Hiç kimse onu bulandırmadığı ve ihlal etmediği sürece hukuk, teneffüs ettiğimiz hava gibi görünmez ve tutulmaz bir şekilde etrafımızı kaplar... Hukuk ancak kaybettiğimizi anladığımız zaman değerinin farkına vardığımız sağlık gibi sezilmez bir şeydir...   (...Pierre Calamanderi)         itirafım var...   (...isim: fırat ...şehir: ankara ...yaş: yir mialtı)   İşim gereği ikinci cep telofonunu aldım... Yeni bir hatla beraber aldığımda yeni numaramı eski telefonuma kaydetmiştim... Ama isim yazmamıştım... Aradan biraz zaman geçti boş boş oturduğum bir anda rehberimdeki numaraları kontrol ederken isimsiz bir numara dikkatimi çekti... Diğer telefonumdan kim olduğunu öğrenmek üzere aradım... Sürekli meşgul çaldığını gördüm... İnat edip saatlerce aramama rağmen hep meşguldü... Dayanamayıp SMS attığımda şoku yaşadım... Çünkü aradığım numara kendi numaramdı... Çok utandım kendimden çok...    (omer.soztutan@tg.com.tr - itiraf edin, rezil edelim...)           İyi ki kadınsınız!   -Çalışmak mı, yoksa evde oturup gündüz programlarını seyretmek mi?... Paşa gönlünüze kalmıştır... ... -Saçlarınız renkten renge, şekilden şekle girebilir ve hayatınız tekdüze gitmez... ... -"Kadınlar ağlamaz" diye bir laf eden olmamıştır, bu yüzden gözyaşlarınızı içinize akıtmanız gerekmez... ... -Dul maaşı alan bir erkek henüz hiçbir banka kuyruğunda görülmemiştir... ... -Tekstil ve kozmetik sanayii; her türlü ürünleriyle sizin için seferber olmuş durumdadır... ... -Kendinizi bir yere götürürken, ekstradan bir de göbek taşımanız gerekmez... … -Yaşınız kaç olursa olsun, eşinizden küçüksünüzdür...        Ters açı...Ayaküstü...“-Sakız olmak!..”   (…Betül Şeyma Küçük’ten)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.