Her şey, bir yaratıcının eseridir

A -
A +
İnsanın yaratılışındaki ahenk ve nizam, insanı hayrette bırakıyor!..
 
 
Sual: İnsan dâhil her yaratılan tesadüfen, rastgele mi yaratılmıştır?
Cevap: Dünyanın her yerinde, birbirinden güzel ayrı ayrı manzaralar var. İnsan bunlara bakmaya doyamıyor. Bu manzaralar, güzellikler, kendi kendine mi var olmuştur? Her varlık, hep hesaplı ve düzenli, sanki her şey aynı bir makineden çıkmış. Her şey fizik, kimya, biyoloji, astronomi kanunlarına bağlı. Hele, insanın yaratılışındaki ahenk ve nizam, insanı hayrette bırakıyor. İçimizdeki organların, bir makinenin parçaları gibi, birlikte çalışması, anlayanları hayran bırakmaktadır. Meşhur İngiliz kâfiri Darwin bile;
“Gözün yapısındaki intizamı, incelikleri düşündükçe, hayretten tepem atacak gibi oluyor” demiştir.
Bütün varlıklar, birbirlerine değişmez kanunlarla bağlıdır. Yaratana inanan, iman eden din sahipleri, bunları yaratan, bilen, bir Halık, Yaratıcı var diyor. Hiçbir dine inanmayan, inkâr eden kafirler ise, her şey rastgele, tesadüfle var olmuş diyorlar. Yaratıcı, Peygamberleri ile haber de gönderiyor.
(Her şeyi ben yarattım. Hepinizin sahibi benim. Bana inanırsanız, sizi Cennetime koyacağım. Sayısız nimetler vereceğim. Sonsuz zevk ve saadet içinde yaşayacaksınız. Peygamberlerime inanmayanları Cehennemde sonsuz azapta bırakacağım) diyor.
Cennet ve Cehennem yok ise, Peygamberlere inanmış olanlar, aldanmış ise, bunlar hiç zarar görmeyecek. Fakat Peygamberlerin sözleri doğru olduğundan, bunlara inanmayanlar ve bunların sözlerini değiştirenler, sonsuz azapta olacaklardır.
Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarını okumamış veya anlayamamış bazı cahillerin şaşkınca konuştuğu ve yazdığı işitiliyor, görülüyor ise de, bunlar, milletin sağlam imanı ve birbirlerini kardeşçe sevmeleri karşısında, eriyip gitmekte, sahibinin cehaletini ve zavallılığını göstermekden başka tesiri olmamaktadır.
Müslümanları parçalayıcı, bozguncu yolda olanlar, Ehl-i sünnet âlimlerine, tasavvuf büyüklerine leke sürmeye çalışıyorlar. Bütün Ehl-i sünnet âlimleri, bunlara gerekli cevapları vermişler ve Resulullah efendimizin Kur'ân-ı kerimden çıkardığı doğru manaları değiştirilmekten korumuşlardır. Müslümanların, Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarını okuyup hak yol ile batıl yolu, iyi anlaması ve bu kitapları yayması gerekmektedir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.