Temmuz Çığlığı: Bir Direniş Öyküsü

A -
A +
Siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek olan 15 Temmuz FETÖ ihaneti/cinneti, Milletimizin tarihsel hafızasına ağır bir darbe indirmiştir. Bu kalkışma girişimi, millet iradesinin tecelligâhı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimize saldırmış ve devletin seçilmiş Cumhurbaşkanının yaşamına kast etme alçaklığını göstermiştir. Ancak bu alçakça kalkışma karşısında Milletimiz, toplumsal iradenin kendisini var ettiği özgül mecrası olan siyasal alanı muhafaza ve müdafaa etmek adına topyekûn bir vatan savunması yapmıştır. Bu asil Millet, ‘hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır ve o satıh bütün vatandır’ düsturuyla hareket etmiştir.
Gecenin zifiri karanlığı, aziz milletimizin demokrasiye olan derin inancı ile aydınlanmıştır. Milletimiz, büyük inancı, feraseti ve sağduyusu ile zihinlerini ve gönüllerini müstemlekeleştirmiş güruha karşı demokratik bir mukavemet göstermiştir. Vakur bir Temmuz çığlığı, bu karanlık geceyi aydınlatmıştır. Bu çığlık, geleceğe dair umutlarımızı yeşertmiş ve çocuklarımıza bırakacağımız tarihi mirası arındırmıştır. Bu çığlık, vatan evlatlarının kulaklarında her daim çınlayacak bir yankı bırakmıştır. Bu çığlık, akıl ve ruhları prangalanmış olan güruhların suratlarında patlamıştır. Bu çığlık, kolektivist totalitarizme karşı demokrasi direnişinin gür sedâsı olmuştur.
Vatanperver milletimizin bu vakur çığlığı, bütün kent meydanlarında yankılanmıştır ve daima yankılanacaktır. Meydanlar, millî irade ve demokrasi nöbetlerinin mabedi olmuştur. Millet, millî egemenliği hırsızlama girişimlerine bizzat kendisi el koymuştur. Kamu kurumları yöneticilerinin pasifist geçiştirici tutumlarına karşı yüksek bir haykırış olmuştur. Habis fikirleri ve haince girişimleri ifşâ olan şer çetesine karşı milletimiz unutulmaz bir cevap vermiştir. Çalınan soruların, ihlal edilen hakların, çiğnenen hukukların, yenen haram lokmaların, kamusal kayırmaların hesabını bir çırpıda sormuştur.
Hain emelleri için Anadolu’nun evlatlarını devşiren kirli zihniyetin hesabını sormuştur. Dindarlık kisvesi ile verilen pozların, din üzerinden üretilen sahte duruşların hesabını görmüştür. Kolektivist söylemler ile bireysel ahlakı, hak ve adalet duygusunu, toplumsal sorumluluk bilincini imha eden sahtecilikleri telin etmiştir. Devleti, yağma zihniyeti ile ele geçirebilmenin bütün gayri ahlaki enstrümanlarını kullananların defterini dürmüştür. Dini istismar eden kolektif yapıların kamu erkini dejenere etme girişimlerine set çekmiştir.
Milletimiz, bütün vatan evlatlarına ve devlet erkanına teyakkuz çağrısında bulunmuştur. Bu cinnet, sızmak suretiyle kamu erkine tasallut edenlere gösterilen duyarsızlığın mazarrat doğurduğunu göstermiştir. Milletin silahlarını kendi evlatlarına doğrultabilecek kadar alçalmış hainlerin hesaplarını bozmuştur. Kamu gücünü pervasızca ve aymazlıkla kolektivist emellerine peşkeş çekenlerin ipliğini pazara sermiştir.
Her geçen gün insani ve mali anlamda ortaya çıkan ağır bilançosuna karşın bu kalkışma, ardında destansı direniş öyküleri bırakmıştır. Cumhurun Reisi ve Başkomutanı, Milletimizi iradelerine sahip çıkmak için meydanlara çağırmıştır. İhanet kalkışmasına karşı sivil-asker vatan evlatları istiklâl mücadelesinin kahramanlık destanlarını yazmıştır. Tanklara siper edilen gövdelere ve kurşunlara hedef olan sinelere tanıklık edilmiştir. Basın-yayın organlarımız millî iradeye sahip çıkma ve darbeyi bütün dünyaya telin ederek duyurma cesareti göstermiştir. Kalkışma ihanetini yekvücut olarak lanetleyen siyasal partilerimiz umut olmuştur.
Milletimiz, yıllar boyunca vesayet odaklarınca maruz bırakıldığı sindirilme ve ötekileştirilme stratejilerinin hesabını bir gecede vermiştir. Daha önce farklı biçimlerde provaları yapılan bu girişimi, öncesinde teşhis etme ve operasyonel adımlarla üzerine gitme cesaretini gösteremeyen kamu ajanlarına uyarıda bulunmuştur. Milletimiz, bu ihanet teşebbüsünün bütün iş birlikçilerini tarihî hafızasında mahkûm etmiştir.
Bu aziz millet, kendisine kurulan tuzakları ve üzerinde oynanan oyunları bozmuştur. Milletimiz, kendisine türlü desiselerle apansızca yönelen tuzakları boşa çıkarmıştır. Artık büyü bozulmuştur. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Millet, kendisini tanzim etme küstahlığı gösteren ihanet çetesinin kirli hesabını bozmuştur. Milletimiz, şu dizelerde nazmedilen manaya ermiştir.
Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır
Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır
Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır
Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır
Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır
….
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.