Bu ayrım, bu ikilik ortadan kaldırılmalı

A -
A +

Dînimize muhâlif/aykırı şekilde kutlamalara, İslâmın temel hükümlerini çok iyi bilen Diyânet İşleri Başkanımızın gönlünün râzı olmayacağına kanâatimiz tâmdır. 

 
Kutlu Doğum Haftalarının, mukaddes dînimize muhâlif/aykırı şekilde kutlanmasına, medrese tahsîli de yapmış ve İslâmın temel hükümlerini çok iyi bilen Diyânet İşleri Başkanımızın gönlünün râzı olmayacağına kanâatimiz tâmdır. Dîn İşleri Yüksek Kurulundaki değerli meslektâşlarım da çok iyi bilirler ve buna onların gönülleri de râzı olmaz.
Geçen hafta pazartesi ve salı günlerinde neşredilen iki makâlemizde, kısa kısa, mes'elenin 2 yönü üzerinde durmuştuk. Meselenin 3. bir yönü daha var: Önceleri, "Kutlu Doğum Haftası", 20-26 Nisan târihleri arasında kutlanıyordu. 28 Şubat sürecinde 23 Nisan kutlamalarıyla çakıştığı için, bilâhare bu kutlamalar, 14-20 Nisan târihleri arasına alındı. Şimdi bakın en küçük bir art niyet taşımadan, Allah rızâsı için, makul bir suâl soruyorum? Peygamber Efendimizin doğumu, mîlâdî târihe göre, 20 Nisan 571'e denk geldiğine göre, doğum haftası, doğum gününde başlamaz mı? Hafta, 6-7 gün önce başlayıp doğum gününde biter mi? Bu makul mü?
Meselenin 4. bir yönü daha var. Bana gelmiş olan bazı maillerde önemli bir iddiâ mevcut:
15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünden dolayı tutuklanan bir profesörün, bu konudaki açıklamalarından bahsediliyor; "birkaç akademisyen, Diyânet'e, bu haftayı biz teklif ettik, bizim teklifimiz kabul gördü" dediği naklediliyor. Bunun araştırılması lâzım. Ayrıca Fetullah Gülen'in nisan ayında doğduğu ve bunu da zaman içerisinde birleştirerek kutlamayı planladıkları iddiâ ediliyor; bu da tedkîk edilmelidir. Hıristiyanların 15 Nisan'da kutladıkları Paskalyaları var. 14-20 Nisan târihleri, o târihle de çakışmaktadır.
Bu konuda vatandaşımızın kalbinde ve kafasında bulunan birtakım şüphelerin izâle edilmesi lâzım.
Şimdi neticeye gelelim: 1- İslâm âleminde, Türkiye hâricinde, başka herhangi bir ülkede, nisan ayında böyle bir kutlama yok. 2- Bir senede, Peygamber Efendimizin doğumunun, iki defa kutlanma bid'ati kaldırılmalıdır. 3- Sayın Mehmed Görmez, [eski başkanlar sayın Ali Bardakoğlu, sayın Mehmed Nuri Yılmaz, sayın Mustafa Said Yazıcıoğlu da]; milyonların sesine kulak verip makul bir şekilde bu teklîfimizi incelemelidirler. 4- Sayın Başbakan Yardımcımız, sayın Başbakanımız ve sayın Cumhurbaşkanımız, milyonların bu taleplerini nazar-ı dikkate almalıdırlar. 5- Bazı televizyonlarda, bazı radyolarda, bazı gazetelerde, sosyal medyada, bu konu ele alındı ve her sene ele alınmaktadır.
Kendilerinden, asîl milletimiz nâmına, bütün Müslümânlar nâmına talep ediyoruz, istirhâm ediyoruz, ricâ ediyoruz. Şimdi bu yazılarımızı melekler kaydediyor. Yarın Kıyâmet gününde, "ben bunları yetkililere teklif ettim Yâ Rabbî derim" inşâallah. Lütfen bu ikiliği, bu ayrımı, bu bölünmeyi, bu parçalanmayı ortadan kaldırınız.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.