Dünyanın baş belâsı onlar!..

A -
A +
 
"İngilizleri tanımayan, dünyada olup bitenleri de anlamaz, vesselâm…”
 
 
Hasan:
- Ermeniler böyle zalim değillerdi!
- Evet oğlum! Senelerce komşuluk ettik! Hiç şüphelenmedik.
- İngiliz kâfiri! Ah! Ana; siz bilmezsiniz bu melunları! Komutanım anlattı: “Dünyanın baş belâsı; sinsi, riyakâr, yüzüne dost, arkadan vuran, zayıf anını kollayan, iğrenç bir millettir İngilizler... Menfaatleri için yapmayacakları yok! Sanki dünya onların, her tarafta adamları var... Parmaklarında oynatıyorlar milletleri. Zavallı Ermenileri de kandırıp uyandıranlar İngilizler. ‘Biz biriz, arkanızdayız, korkmayın! Bu topraklar; Türklerin değil, asıl sahipleri sizsiniz! Onlar; ta Orta Asya’dan gelip gasbetmiş, hazıra konmuşlar! Toplanın, birleşin, atın buralardan, memleketinizi kurtarın! Biz de silah, cephane, para, ne isterseniz vermeye söz veriyoruz. Masada, her yerde, her ortamda da yanındayız. Kurun devletinizi, atalarınızın mirası, bu dünyanın kalbi topraklarınızda ebediyen hür yaşayın. Çanlar sizin için çalsın! Haddini bildirin şu hasta Osmanlılara, bu barbarlara’ deyip halkı galeyana getirirlermiş... İngilizleri tanımayan, dünyada olup bitenleri de anlamaz, vesselâm…”
- !!!
- En iyisi bu İngilizlerin düşmanlığını anlatmak için komutanımızın bize dağıttığı küçük bir ilan var; onu okuyayım, olur mu?
- Zahmet olacak Hasan evladım! Yorgunsun ama komşular da biz de pek merak ediyoruz!
- Nene bacım; benim kaputun iç cebinde bir muşambaya sarılı kâğıt var, onu al getir.
- Peki abi.
- Şimdi Türk ve İslâm düşmanlığı had safhada… Bu okuyacağım da onun delili. Getirdin mi bacım? Ver bakayım! Beni uğraştırma, sen aç!
- Peki abim!
- Yavaş ol yırtılmasın!
- !!!
- Ver bakayım şimdi. İşte, dikkatlice dinleyin, bakın kim ne düşünüyormuş aziz milletimiz hakkında?
- Oğul, kâfir kâfirliğini yapacak! Onlardan ne beklenir ki?
- Öyle de ana; bu da ispatı, yazılanları aynen okuyorum:
William Gladstone, “TÜRKOFOBİ”yi Britanya’da Osmanlı devletimize karşı bir politika değişikliği olarak ortaya atmıştır. Gladstone, Osmanlı idaresindeki Bulgarlar hakkında; 5 Eylül 1876 tarihinde basılan, “Bulgarian Horrors and the Question of the East” başlıklı bir broşür kaleme aldı ve “TÜRKLERİN DÜNYADAN TASFİYE EDİLMESİ LAZIM GELDİĞİNİ” anlattı... Gladstone’a göre Türkler, “İNSANLIĞIN DEV BİR İNSANLIK DIŞI ÖRNEĞİDİR.”
DEVAMI YARIN
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.