SAYAN’I TEBRİK, İMAMOĞLU’NU TEŞVİK

A -
A +
Savcı Sayan, Deniz Baykal, yerini kaybedene kadar CHP’li idi. Sn. Baykal, o anlaşılmaz ve muamma işlere maruz kalıp da düşünce CHP ile yollarını ayırdı. Sayan, “kral öldü, yaşasın kral!” deme küçüklüğü göstermedi. Hatta çok sevdiği eski genel başkanı bile susarken O, ekranlarda Sn. Kılıçdaroğlu ve yeni CHP yönetimine ağır tenkitler yöneltti.
15 Temmuz Darbe Teşebbüsü üzerine de yaman bir mücadele verdi. FETÖ örgütünün ipliğini pazara çıkartan ateşten kelimelerle konuşan cesur vatanseverlerden biri olarak temayüz etti.
Sn. Savcı Sayan şimdi, memleketi ağrıda Belediye Başkanı. 31 Mart 2019 seçimlerinde AK Parti listesinden rakibine karşı büyük fark yaparak seçimi kazanmıştı. Siyasette pişmiş, tecrübelerini zenginleştirmiş isimlerin mahalli hizmetlerde vazife almaları muhakkak ki görev yaptıkları yere çok şey kazandırır.
Kendisinden birkaç cümle ile bahsettiğimiz Savcı Sayan, dün mazisi böylesi kindar haberlerle dolu bir gazetenin birinci sayfasında haber yapılmıştı. Her zamanki terane tekrar ediliyordu. Aynı bayat laflar yazılmıştı. Laiklik elden gidiyordu, Savcı Sayan ilk icraatında laiklik düşmanlığı yapmıştı. Türkiye laikti laik kalacaktı vs. vs... “28 Şubat laikçiliği” üzerinden Başkan’ın âdeta idamına hükmediliyordu.
“İlk icraatı dinî nikâh oldu!” Haberini görünce doğrusu biz, evvela Sn. İmamoğlu, bu icraatı yapmış zannettik. Çünkü 31 Mart hayli geride kalmıştı. Şüphesiz ki o gün Başkan olanlar çok iş yapmışlardı. Yeni olan İBB Başkanıydı. Ama habere konu olan İmamoğlu değilmiş. Cinayet çapında, felaket şeklinde gösterilen icraatı yapan Savcı Sayan imiş. Haberde fotoğraf da vardı. Bir tarafta damatla gelin hanım, diğer tarafta resmî kıyafetiyle Savcı Sayan, bir İmam efendi, şahitler vs...
Bu gerçeklikte, bu manzarada vaveyla koparacak ne var? Böylesi vaveylalar, peşin hüküm ve bağnazlıklar doğuyu bölücü örgütten yana itti. Ortada yadırganacak hiçbir gayrı tabiilik mevcut değil. Zaten yeni kanun, vatandaşa bir tercih hakkı getirdi. Evlenecek çiftler, ister Belediye Başkanına veya isterse Müftüye gidebilmekteler. Bu makam sahipleri de bizzat veya bi’l vekâle vazifelerini eda ediyorlar.
Başkan Sayan, belli ki imam efendiyi de yanına alarak dinî nikâh ve resmî muamele safhalarını bir masada birleştirip vatandaşa kolaylık göstermiş ve zaman kazandırmış.
Şu ülkede bugün laiklik düşmanı olduğunu iddia etmek ham hayaldir. Muhalefet edilen insan ve îmân düşmanı laikçiliktir, laiklik pazarlamacılığıdır. Vatandaş, serbestçe inandığını yapmakta ve yaşamaktadır. Buna laikçilik taassubuyla taarruz etmek çağın gerisinde kalmışlığın acınası zavallılığıdır.
Acaba aynı işi yani bir imam efendiyi yanına alarak bir CHP’li Belediye Başkanı yapsaydı aynı haber, saldırı ve karalamalar olacak mıydı?
Haydi bakalım Ekrem Bey, köhne Tek Parti Zihniyetiyle mücadele için işte fırsat. Siz de Savcı Sayan gibi medeni cesaret gösterip, gerçekçi hareket edip yanınıza bir imam efendi alarak bir evliliğin temelini atabilir misiniz?
Üstelik siz, kem söz edeceklere “ben zaten imamoğlu”yum deme hakkına da sahipsiniz.
Doğru yolda olanlar, yoluna yılmadan devam etmeli. Taş atanları, idama hükmedenleri, milletle ortak değeri kalmayanları, okuyucu zaten gömmekte.
Bunlar tükenişin vaveylası.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.