FİLİSTİN’İ SATANLAR!..

A -
A +

Mazlum Filistin’in kara günlerine 15 Eylül 2020 tarihinde biri daha eklendi. BAE-Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zeyd el-Nahyan, Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdurreşid ez-Zeyani ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, önceki gün ABD Devlet Başkanı Donald Trump’ın riyasetinde Beyaz Saray’da bir araya geldiler. 3 devlet, önce İsrail’le ilişkilerin normalleşmesine yönelik olarak bir anlaşmaya ve ardından da "İbrahim Anlaşması" diye ikinci bir metne imza koydular. Trump da müşahid, gözlemci sıfatıyla metni imzaladı.

Donald Trump’ın da Binyamin Netanyahu’nun da zevkten keyiflerine diyecek yoktu. Diğerleri ise arsız pazarlamacı görüntüsüyle pişkince memnundular. ABD başkanı, bu anlaşmaya imza atacak 5-6 devlet daha olduğunu, 3 Kasım seçimlerinden sonra İran’la da anlaşılacağını hatta Filistin’in bile bu anlaşmaya imza koyacağı garip laflar etti.

O, bunu derken Gazze ve Batı Şeria’da aleyhte gösteriler yapılıyordu. Dikkat çeken "Hain Dahlan!.." ve "Dolar için Filistin’i sattılar!.." pankartlarıydı. "Hain Dahlan!!!" diye protesto ettikleri BAE veliahd prensidir. Son senelerde ABD, İngiltere ve Siyonistler, Arap ülkelerini bu sözde prensler eliyle içten kuşatmaktadır. Dahlan’ın fikrî ikizi, Cemal Kaşıkçı cinayetine de adı karışmış olan ve birçok skandalın altından çıkan Suudi veliahd prensi MBS’dir. Filistin’den başka Ankara ve İran da bu anlaşmaya karşı tavır koydular. İran dışişlerinin "Trump’ın sirkinde oynadılar!" sözü, müthiştir ve maymunluğa işaret etmektedir.

Mısır ve Ürdün de önceki senelerde İsrail’le anlaşmalar yapmıştı. Ne var ki bu anlaşmaların sahada Filistin’e zerre kadar faydası olmadı. Kazanan daima İsrail oldu. Genişlemeye devam etti, zulümlerine ara vermedi. Yine öyle olacağına şüphe yoktur. Trump, başkanlığa gelir gelmez önce Kudüs’ü İsrail’in başşehri olarak tanıdı ve müteakiben de Tel Aviv’deki Amerikan sefaretini Kudüs’e taşıdı. Böyle bir tasarruf, taraflar arasındaki anlaşmalara aykırıydı. ABD başkanı buna aldırmadığı gibi geçen hafta konuğu Sırp devlet başkanına da el çabukluğu marifet hüneriyle evrak imzalatıp Sırbistan’ın da Kudüs’ün başkentliğini tanıdığını ilan etti. Zavallı Aleksandar Vucic ağlayacak hâldeydi.

3 Kasım’da ikinci dönem başkanlık yarışının kazananı olmak isteyen Trump, damadı Yahudi Jared Kushner’in tezgâhladığı bu anlaşma oyunuyla arkasına Yahudi ve Siyonist çevre ve basını alma yolunda önemli bir adım atmıştır. Diğer yandan İsrail’de işsizlik, yüzde 20’lerde seyretmektedir. Bu sebeple meydanlarda her gün başbakan Netanyahu aleyhine gösteriler yapılmakta. O da bu anlaşmayla yerini sağlamlaştırmayı ummaktadır.

Yeni yetme veliahdlar ise aidiyetinden nefret eden Amerikan hayranlarıdır. Türk düşmanı olarak özel şekilde yetiştirildikleri apaçık ortadadır. Suudiler, hava sahasını İsrail uçaklarına açtı. BAE ise Türkiye’ye karşı Yunanistan ve Fransa ile tatbikat yapmakta. Jetlerini Girit’e yollamakta. Diğer yandan Washington, Kuzey Suriye’den başka Körfez’i de hâkimiyetine almaya çalışıyor. Yunanistan’la batıdan Trump sirkinin veliahdlarının işgalindeki ülkelerle de güneyden kuşatılmak isteniyoruz. Filistin satılıp yok edilmek istenirken Türkiye’ye zarar verilmek isteniyor. Şöyle bir düşünelim; BAE, Bahreyn, SA, İsrail, Güney Kıbrıs, Yunanistan, Fransa.

Ve Ankara’nın güvenmemekte haklı olduğu ABD.

Bugün Filistin’i satmaya kalkışanlar, yarın insan içine çıkamayacak, tarih onları lanetleyecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.