SON DÖNEMEÇ

A -
A +

2022 Mayıs ayını ortaladık.

İki hafta sonra haziran ayına girilecek.

2023 yılı haziranında Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri olacağına göre genel seçimler için önümüzde bir yıl var demektir…

Bu bir yılın, geçen 20 yıla bedel hayati değerde olduğu kanaatindeyiz. Seçimi kazanma ümidi giderek kaybolan ana muhalefet, altılı artı 1 mevcutlu masa seçimleri almak için her fırsat ve yolu kullanacaklardır. Ancak mesele bununla bitmiyor. Hırçın bile olsa partilerin hukuk içinde kalarak birbirlerini yormaları anlaşılır. Ancak 2023 seçimlerinin tarafları yalnızca seçime girecek partiler değildir:

Yakın veya uzağımızda Türkiye muhalifi, rakibi ve düşmanı ne kadar lobi, şirket, medya unsuru, terör örgütü devlet varsa ellerinden geleni yapacaklardır. Fitne ve bozgunun her çeşidi çıkartılabilir. Toplumun en uç noktalarda sinir uçları kaşınabilir. Sosyal medya zift olup akar. Kitleleri sokağa dökecek her türlü yola gidilebilir. Kalemimizden yel alsın, telaffuz bile etmek istemiyoruz ama suikast ve sabotajlar olabilir. Büyük ölümler olabilir…

Bunlar, yalnızca AK Parti iktidarı ve Cumhur İttifakı’nı bitirmek için yapılmayacaktır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevenler olduğu gibi O’ndan nefret edenler de mevcuttur. Her ne hizmet yapılırsa yapılsın, içeride ve dışarıda birtakım kişi, kurum ve devletler Sn. Erdoğan’ı diktatör saymakta ve yollarına engel görmekteler.

Tarih tecrübesi, ibret ve ders içindir:

Bugün Tayyip Erdoğan’dan nefret edenlerin İslâmi, millî ve yerli değerler düşmanı o devirdeki hınç ve ihanet babaları, Abdülhamid Han’ı iktidardan etmekle kalmamış bir zaman sonra İngiliz istihbaratıyla iş birliği yaparak 31 Mart vak’asını tertiplemişlerdi. Bu Londra merkezli bir kundaklamayken artık meşruti bir hükümdar olan ve anayasa gereği bir işe karışmayan Padişaha kara çalınmış ve O, güya bir gerici ayaklanma çıkarmıştı… 2023’e giderken benzer facialar tekrarlanabilir.

Önümüzdeki bir yıl içinde MİT, polis, jandarma ve ilgili devlet kurumları, her zamankinden çok daha uyanık ve pürdikkat olmalıdır. 5-6 saatliğine internetin durması, suların akmaması, telefonların çalışmaması bile bugün için çok şeydir…

Son dönemece girilirken hadisenin bir bu tarafı vardır.

Bir de şu an yaşanmakta olan taraf var:

Bu diyeceklerimiz herkesçe malum. Bir defa daha tekrarlamak gerekirse; yüksek enflasyon, hayat pahalılığı, geçim darlığı, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin büyük sıkıntıları, TL’nin aşırı değer kaybı, işsizlik, mutfak zorluğu ve benzeri hâlleri sayabiliriz. Bunlarla mücadele için Hükümetin var gücüyle çalıştığı bir gerçektir. Dünya çapında salgın, Ukrayna-Rusya harbi ve terörle mücadelenin bu meselede çok mühim bir tesiri olduğu da hakikattir. Fakat buna rağmen bu sıkıntılardan kurtulma planını 2024 sonuna dek giden zamana yaymak, derde derman değildir.

Hülasa edersek; 2023 Haziran’ına çıkan son dönemece girerken bu çok hayati iki mevzudan biri her cephesiyle millî ve sosyal güvenliğe dairdir diğeri de kasa, kese, geçimle alâkalıdır.

Tekrarın güzelliğinden hareketle bir kez daha söylüyoruz:

Sabit gelirli, aldığı maaşla ancak 10 gün geçinebiliyor. Hâl bu olunca alınacak tedbirleri sağlamlaştırmak, çabuklaştırmak ve süreleri kısaltmak şarttır.

Emniyet tedbirleri ise hiç fire vermemelidir.

Desti kırıldıktan sonra akıl veren çok olur.

Biz, akıl vermiyor fakat iş işten geçmeden düşünebildiğimiz, görebildiğimiz ve görünen doğruları paylaşıyoruz. Maraton 42 km ve 400 metredir. Bu iktidar ve ittifak, arkada kalan 42 kilometrede çok sayıda, kalıcı ve asırlara sâri hizmetler yaptı.

Ancak ip, son 400 metrede göğüslenecektir. Cumhurbaşkanlığı ve seçimleri kazanmak, ipi göğüslemek olacaktır. Yarışın bitme noktası 2023 Haziran’ıdır.

İp göğüslenmedikten sonra önceden dökülen terlere yazık olabilir.

Emekler ziyan olur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.