TÜRKİYE YÜZYILI

A -
A +

"2023 Büyük Türkiye" şafağı, salgın hastalığa, her türlü saldırıya, savaş ve teröre rağmen sökmek üzeredir. 2023, geçen yitik asır 20. yüzyıl ile hesaplaşmada son noktayı koymadır. Önümüzde 2053 İstanbul’u ve 2071 "Cihan Devleti Türkiye" Kızılelma’sı var. 2053, İslâm âleminin değişmez Payitahtının altı asır sonra şaha kalkacağı tarihtir. 2071 ise Türkiye’nin yer küreye haşmet, huzur ve adalet mührünü basarak 6 sır sonra yeniden Cihan Devleti olmasıdır…

Bunlar, terennüm edilmese, dile gelmese de… nesillerin, çağlar boyu sayıkladığı rüyalardı. Zağra Müftüsü Hüseyin Râci Efendi’nin 1293 Türk Rus- Harbi neticesinde Rumeli’ni kaybederek yarım beden kalma faciası üzerine söylediği "Azîz i vakt idik; a’dâ zelil kıldı bizi/Zamanın efendisiydik, Moskof, bizi perişan etti!" sözü, şu dediklerimizin çok hazîn ve efradını câmi bir dertlenişidir.

Büyük Devlettik.

Mazlumların sığınağıydık..

Arz küreye adaletle hükmediyor…

Nizâm-ı âlemi biz koruyorduk….

Kılıç, terazi ve itibar İstanbul’daydı!

12 Eylül 1683’te Viyana’da yere kapaklanmamızla talih ve tarih, aleyhimize döndü. Sanki bir dağdan aşağı doğru kayıyorduk. Viyana Bozgunu-Dumlupınar Meydan Muharebesi arasında yaşanan bu ölümcül kayış, 30 Ağustos 1922’ye kadar devam etti.

Takvimi şöylece tanzim edebiliriz:

1923-1950 sosyal kargaşa ve durum muhakemesidir.

1950-1960 güven tazeleme.

1980-1990 ufukları takip ve düştüğümüz yerden doğrulma hamlesi.

2002-2023 Büyük Türkiye, 2053 ve 2071 Cihan Devleti Türkiye sözlerini yazdığımız, telaffuz edildiği yıllar.

14 Mayıs 1950’de Başvekil olan Adnan Menderes iktidarı, bir şehirleşme hareketidir.

6 Kasım 1983’te Başbakan olan Turgut Özal iktidarı, sanayi inkılabını yakalayamayan önceki dönemlerin imparatorluğu kaybetme keyfiyetini dijital hamleyle telafi başlangıcı.

3 Kasım 2002’yle gelen Recep Tayyip Erdoğan dönemindeki duruşumuzsa ayaklarımız üstüne doğrulmamızdır. Viyana eteklerinde attan düşüp kapaklanmamızdan 5 küsur asır sonra İHA’larla mavi gökleri, gemilerimizle mavi suları fethediyorduk.

"21. Asır Türk asrı olacaktır!" haberi, Turgut Özal’ındır. O gün için hayalleri ve ufukları zorlayan bu cesur sözü, Başbakan iken dile getirmişti. Sözünü "Adriyatik’ten Çin Seddi’ne!" diyerek bir coğrafî zemine de yayıyordu. Bugün kurulan fakat büyük bir canlılıkla harekete geçmesini beklediğimiz Türk Devletleri Teşkilatı’nın ilk fikir harcını temele koyan merhum Özal’dır. "Adriyatik’ten Çin Seddi’ne" kuşağı bir Türk mavisidir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünlerde bir kere daha dile getirip bir muştu gibi tebşir ettiği "21. Yüzyıl Türkiye yüzyılı olacaktır!" sözü ise mavi şeridin yanına, Endonezya’dan Fas’a uzanan yeşil kuşağı sermektedir. Ankara, Kızılelma aşkıyla ecdadında olduğu gibi yeşil ve mavinin kardeşliğini tesis etme peşindedir.

Bunlar, bâzıları için hayal olarak görülebilir. Ancak unutmamalı ki Türkiye, İHA, SİHA, insansız savaş uçağı ve denizaltı… günlerine sulama motoru ve montaj traktör günlerinden geldi. İlk montaj traktörümüz, Aydın’da Menderes Müzesi’nde teşhirdedir. O günlerde bugünlere dair edilecek sözler de hayal olarak görülürdü. Çünkü 1839’da Tanzimat’tan başlayarak sürekli bir psikolojik yıkım bombardımanı yaşanıyordu.

Azmin, kararlılığın, gayretin elinden bir şey kurtulamaz!

Sonuçta her şey gelip insana dayanmakta:

İslâm ahlâkıyla ahlaklanmış ve millî şuurla derinleşmiş, her bakımdan sağlam, gâye ve dâvâ sahibi çelik iradeli nesiller yetiştirebilirsek 21. Yüzyılı Türk Yüzyılı veya Türkiye Yüzyılı olur. 2053’ü idrak eder ve 2071’i Fethedebiliriz. Yeter ki bu gençliğin besleneceği yerli ve köklü bir eğitim ve irfan zenginliği maarifimize hâkim kılınsın.

Aşkı, rüyası ve hasreti Devlet-i Ebed Müddet olan ecdad yolundaki soylu bir neslin önünde hiçbir kuvvet ve zorbalık duramaz. O kahraman nesil 21. Asrı Türk asrı, Türkiye Yüzyılı, Türk Çağı yapar. Râci Efendi ve daha nice mübarek geçmişimizin ruhları şâd olur. Şuurla yetişmiş bu nesil, Abdurrahim Karakoç’un mısraıyla "Kör dünyanın göbeğine/Hak yol İslam yazacağız" diye haykırır...

Diğerlerini değil ama 2023 Büyük Türkiye, 2071 Cihan Devleti Türkiye, OMT-Osmanlı Milletler Topluluğu, Marka İnsan Marka Şirket Marka Şehir, Büyük ve Kudretli Türkiye görüş, tez ve tekliflerini, yarın araştırmacıların da tesbit edecekleri gibi zamanın derinliklerinden bu yana ilk defa biz, Türkiye gazetesindeki sütunumuzda dile getirdik, yazdık ve ekranlarda konuştuk. Bu hatırlatmayı, şu cümleyi kurma zaruretiyle yaptık:

Sözümüzü, "2071 Cihan Devleti Türkiye" adlı yazımızın son cümlesiyle bitiriyoruz:

-Deden yaptı; sen de yaparsın!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.