Zor dostum!

A -
A +

Galatasaray olabilecek en iyi kadrosuyla sahadaydı. Ne var ki; bu 11 çözümsüz kalırsa, anahtar da, çilingir de yoktu kenarda.
Doğruya doğru… Eksikleri bir yana Benfica iyi takım.
1- Topu doğru yere, çabuk taşıyorlar.
2- Çok sağlam üç blokla, oyunu 40 metrede oynuyorlar.
Galatasaray’ın -az pas hatası yapan- Benfica karşısındaki sihirli kelimesi “Sabır” olmalıydı. Telaş yapmadan, doğru paslarla özellikle kanatlardan hızlı bindirmeler Portekiz ekibinin savunmasında önemli gedikler açabilirdi. Galatasaray özellikle ilk çeyrekten sonra rakibinin düzenini bozmaya başladı. İşte bu anlarda iki önemli pozisyon vardı.
Hele biri, her Galatasaraylıyı ‘gol’ diye ayağa bile kaldırdı. Onyekuru penaltı noktasının 1 metre önünden dışarı attı. Zor bulunan fırsatlar, mutlu sonla bitmedi.
Galatasaray’ın daha iyi oynayacağına olan umutlar artarken, hiç pozisyon yokken… Gol vuruşunu yapabilecek tüm adamlar paylaşılmışken… Üstüne üstlük ceza sahasına atılan topu da Marcao savuşturmuşken, Aslantepe buz kesti!
Hakemin tiz düdük sesi “ Penaltı” diyordu.
‘VAR’ yoktu. Elle mi oynadı Marcao, göğsünden mi sekmişti yoksa? Biz cevapsız sorular peşinde koşarken, Muslera’nın eli yetişemedi topa.
Buna karşılık gol fazla olumsuz etkilemedi Cimbom’u… Diagne’yle, Fernando’yla kaçan fırsatlar vardı.
Oyun, soyunma odasına geride giren Galatasaray’a gülerek olmasa da tebessümle göz kırpıyordu. İkinci yarı öncesi en azından “Umut” kaybolmamıştı.
Ve Luyindama… Altı pasta vurdu kafayı, beraberlik golüyle taraftarı biraz daha oyunun içine aldı.
Beraberlikle kendisine daha çok güvenen, Benfica’nın ayarlarını kurcalayan Galatasaray izliyorduk sahada… Ne yazık ki uzun sürmedi… Üstelik futbolda, oyuna puan vermiyorlar ki…
Marcao gecenin şanssızıydı. Yaptırdığı penaltıdan sonra bir de Seferovic’i kaçırınca, Galatasaray’ın âdeta kolu kanadı kırıldı. Luyindama’nın maçın sonlardaki kafa topunu kaleci Vlachodimos çıkarmasa en azından rövanşa biraz daha moral taşıyacaktık… Olmadı.
Futbolun yapıtaşlarından biri umut elbette.

MAÇIN ADAMI: Seferovic
Ama bir dostla muhabbet etsek, muhtemelen acı söylerdi. “Zor dostum, zor.”
Günün esprisi;
Bu Luyindama, şu Diagne’den daha fazla gol katkısı yapar…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.