Turu 'mantık' geçti

A -
A +

Futbol, gittiği her yere öncelikle 'umut' taşır. Şartlar 'felaket' boyutunda değilse, taraftarın içindeki o duyguyu söküp alabilmek zordur. Maça kadar, futbol adına mantıklı olan ne varsa yerini 'kalp gözüne' bırakır. İşitme duyusu da  'negatif' tüm düşüncelere kapatır kendini.
Galatasaraylı taraftarlar bu duygularla beklediler maç saatini.
İstanbul'da 2-1 mağlup oldukları o 'taş gibi' takımla karşılaşmayacaklar da, çok değil birkaç ay öncesinde, vurup vurup yıkamadıkları Porto maçını yeniden oynayacaklarmış gibi… Bu duygular her futbol karşılaşması öncesi, hakemin oyunu başlatan düdüğü çalana kadar tüm hücreleri ele geçirir…
Maç başlar ve mantık kaçınılmaz olarak dakika dakika biraz daha kalbin yanına yaklaşır.
Galatasaraylı futbolcular teknik direktörü Fatih Terim'in kalplerine aşıladığı kazanma duygusuyla başladılar maça… Buna şüphe yok… Cevap bekleyen soru şuydu: Galatasaray, futbolcu kalitesi yüksek ve oyun disiplini güçlü Benfica'yı ne kadar kurcalayabilecekti?
Hadi kurcaladı diyelim, Diagne ya da Onyekuru veya Feghouli; kimse artık o topraklarda "Ahlarla vahlarla" hatırlanan Porto maçından farklı senaryo yazabilecekler miydi?
Yazamadılar… Neden?
1- Top daha çok Galatasaray'daydı ama Benfica'nın sağlam bloklarını kıracak hücum gücü zayıf kaldı.
2- Onyekuru ve Feghouli etkisiz, Diagne 'yok' gibiydi. Belhanda sokak lambası kadar aydınlattı.
3- Yerleşik savunmalarına yüklenmek efor gerektiriyordu ve her sonuçsuz atak Sarı Kırmızılı ekibin gücünden bir parça kopardı.
4- Benfica topu kazandığı anda hızla yüklenip pozisyon zorladı. Atamasalar da, tedirgin ettiler. Üstelik gol onlara değil Galatasaray'a gerekiyordu.
Yavaş yavaş dakikalar tükendi… Sonlara doğru önce Sinan Gümüş girdi, sonra Emre Akbaba ve Yunus Akgün. Ne yazık ki oyun pek değişmedi. Ofsayt bayrağına takılan Emre Akbaba golü (bu nasıl ofsayt!) ‘oyun’ tesellisiydi.
Sonuç olarak oyun berabere sürse de, Galatasaray açısından inancın mantığı ikna etme sürecine bir türlü dönüşmedi… Cim Bom sonuna kadar ayakta kalmaya çalışsa da, kalan umut kırıntıları da zamana yenildi...
Yürekler buruldu, mantık geçti turu.

MAÇIN ADAMI: Hakem Hategan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.