Nefes kesen keskin viraj

A -
A +

Bu oyun inanılmaz...        
Doğrusu, oyun içinde Galatasaray’ın bu maçı kazanamayacağına dair emareler hiç de az değildi.
Ama böyle günlerde oyunun güzelliği kimin umurunda ki?
“1-0 olsun bizim olsun” maçları bunlar.
Evet, ama karşınızda pozisyon üreten bir takım olunca bocalıyorsunuz işte. O son dakika golü olmasa, Galatasaray’ın havası felaket olacaktı.
Aslında ilk gol Samudio’dan gelebilirdi... Fırsat heba oldu. Galatasaray şöyle bir ürperse de ısıtıcıyı hemen buldu. Musa’nın kontrol edemediği topa dalan Donk golün hazırlayıcısıydı. Zemin de ‘Halı gibi’ olunca Onyekuru’nun yuvarladığı top Feghouli’yle ‘Harika’ bir gole dönüştü.
Golden sonra;
1- Karşılıklı pas hataları yapılıyordu...
2- Faul düdükleri oyun hızını frenliyordu...
Dolayısıyla tempo yükselmiyor ve bu durum normal şartlarda Galatasaray’ın işine geliyor olmalıydı... Ne var ki öyle olmadı.
Teşhisi yapılmış ancak tedavisi bulunamamış ‘Deplasman oyunu” yine Galatasaray’ın yakasına yapıştı. Rizespor üst üste pozisyonlar bulmaya başladı. Kâh Muslera kurtardı, kâh top direkten döndü. Kimi zaman da Rizesporlu futbolcuların kötü vuruşları vardı.
Buna karşılık şans yine de Galatasaray’a göz kırptı. Akan oyunda gözden kaçan pozisyonu VAR yakaladı. Serkan Çınar yeniden izledi ve Abarhoun’un Marcao’ya müdahalesini ‘penaltı’ olarak yorumladı.
Diagne kaçırdı, Nagatomo tamamladı direkten dönene Diagne dokunmuştu…
Galatasaray ‘oyunda’ pek de görünmemesine karşılık 2-0 öne geçme fırsatını kullanamadı.
Rizespor’un devre biterken Vedat Muriç’le bulduğu gol beraberlikle beraber umudu da getirdi.
Galatasaray ikinci yarıda da ilk yarıdaki görüntüsünden farklı değildi. Rizespor’un 10 kişiyle galibiyet golünü bulması Galatasaray açısından sorgulanması gereken önemli bir durumdu.
Galatasaray penaltı golüyle beraberliği kurtarsa da Rizespor, deplasmanda  Başakşehir’e karşı gösterdiği oyun karakterini Galatasaray karşısında da ortaya koydu.
Ama futbol bu yüzden harika bir oyun.
Son düdüğün birkaç dakika öncesindeki ‘Karabulutlar’ yerini günlük güneşlik bir havaya bırakabiliyor.
Galatasaray oyunun değil skorun önemli olduğu maçta tam da ‘Umutların kırıldığı’ anlarda geri dönüp şampiyonluk için beraberlik opsiyonunu da cebine koydu.
NOT: Emre Akbaba’ya geçmiş olsun dileğimi iletiyorum. Umarım geri dönüşü güçlü olur.

MAÇIN ADAMI: Emre Akbaba

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.