Cimbom Galatasaray!..

A -
A +

G.Saray taraftarları der ki; “Mayıs ayıysa  bizimle yazı tura bile atılmaz.”        
Galatasaray’ın Aslantepe açılışını ben anlatmıştım. Şöyle bir ifade hatırlıyorum: “Burası sadece bir stat. Yakın zamanda Ali Sami Yen’de yaşadığımız gibi zaferlerle ‘evimiz’ olacak”
Dile kolay, Galatasaray’ın bileği 40 maça yakındır bükülmüyor. Başakşehir’in umutları da Galatasaray’ın evinin bahçesine gömüldü. Galatasaray ‘şampiyon’ olurken, Fatih Terim de 8’inci kez taçlanarak ulaşılması zor bir rekora imza attı. Şampiyonluğun ’90 dakika’ içine sıkıştığı bir başka sezon hatırlamıyorum.
Şampiyon Galatasaray’ı kutlayıp biraz da maça bakalım... Başakşehir’in fiziksel yapısı, Galatasaray’ın akan oyundaki kanat bindirmelerini ve ‘Duran’ yan topları öne çıkarıyordu. Kısaca, Galatasaray ‘havadan’ etkili olacaktı…
Nitekim Fernando, Luyindama, Marcao, Donk kafa toplarına ‘rahatlıkla’ çıktılar ama ‘Vuruş kalitesinde’ eksik kaldılar. Başakşehir’in bu atmosferde arka alandan ‘Top yaparak’ çıkması mümkün görünmüyordu. Uzun oynadılar ve dönen topları hedeflediler. Devre biterken Başakşehir’in isabetli pas sayısı Galatasaray’ın yarısı kadar bile değildi.
Birkaç tespit yapalım.
- Başakşehir’in golü Galatasaray’a olumsuz etki yapmadı, şampiyonluğa odaklanmış iştahlı oyununu kesemedi.
- Başakşehir’de Bajic (Muslera yaptığı büyük hatayı telafi etti) ve Kudrashov (kale ağzından dışarı attı) net fırsatları değerlendiremeyen isimlerdi.
- Emre’nin sakatlığının nüksetmesi, Başakşehir’i saha içinde ‘lidersiz’ bırakırken, Galatasaray ikinci yarıda Donk - Selçuk değişikliğiyle topu ‘daha doğru’ kullandı.
- Öne geçseniz bile, fark yakalayamazsanız, Galatasaray’ın yüksek ‘Ev’ performansı karşısında kazanma şansınız çok yüksek olmuyor.
Galatasaray’ın yan toplarda etkili olacağını tahmin etmiştik. Feghouli’nin golü korner, Onyekuru’nun golü duran yan top sonrası geldi.
Galatasaray, bu goller dışında iki topu daha filelerle buluşturdu. İlkinde Diagne’nin elle teması, ikincisinde Onyekuru’nun elle oynamasına VAR müdahalesi oldu.
Cüneyt Çakır için ‘İyi - kötü’ tespitine girmeden şunu söyleyeyim. Başka bir hakemle bu maç zor biterdi. Futbolcuların Cüneyt Çakır’a olan saygısı hakem yönetimini de arka plana attı.

MAÇIN ADAMI: Cüneyt Çakır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.