İyi ki Muslera var

A -
A +

Sezonun başı sayılır, eksiği doğal olarak çoktu Cimbom’un... Ama Muslera tamdı... İyi ki vardı

İlk yarının sonları yaklaşırken rakamlara baktım. Galatasaray’ın topla oynama yüzdesi 60’a dayanmıştı. Bu, Brugge’un topu bıraktığı anlamını taşıyordu... Tedirgin oldum!
Bu iki kelime aklınıza şu soruyu getirmiştir mutlaka: “Topla Galatasaray oynarken, üstelik pozisyon da bulurken, seni tedirgin eden neydi?” Hemen cevap vereyim: “Brugge, kontratak oyununu iyi oynayan bir ekip.”
Başlangıcı hatırlayın... Brugge duran topları denedi, olmadı. Kanatlardan yapılan bindirmeler de sonuç vermedi. Topu Galatasaray’a bırakma tercihinin ‘taktik’ olma ihtimali tedirginliğimin sebebiydi.
***
Galatasaray 30’lardan sonra Brugge kalesine daha kalabalık gitmeye başladı. Bu iyiydi; nitekim Babel örneğinde olduğu gibi net fırsatlar getirecekti. Riskliydi, çünkü Brugge hızlı hücumlarda Galatasaray’ı daha hazırlıksız yakalama fırsatını bulabilecekti. Önce bir ‘ıska’ ardından Ricca ile ‘Direk sesi’ gelince “Aman” dedim... Neyse ki, korktuğum başıma gelmedi.
İkinci yarının başında Bonaventure’nin gole yaklaşması ne kadar ürkütücüyse, Muslera’nın kurtarışı derin bir nefesti. Muslera 50’li dakikalarda 2 kez böyle nefes egzersizleri yaptırdı bize...
İyi sinyaller değildi bunlar.
Eh! Madem bu kadar açık verip Brugge’u golle burun buruna getiriyorduk, hiç değilse Galatasaray da Brugge çerçevesi etrafında dolaşmalıydı. Oluyordu da... Feghouli’nin şutu bir karış aşağıdan gitse, Nagatomo üç direk arasını bulsa, hikaye çok daha başka yazılacaktı. Sonlarda bir kafası vardı, ‘az’ denilecek farkla dışarı çıktı. Keşke Falcao fazlasını yakalasaydı.
Allah’tan ‘selefi’ Diagne de atamadı. Yoksa çok tuhaf olurdu.
***
Maçın da yazının da nihayetine geldik. Sonlarda, başlangıçtan çok daha iyiydi Galatasaray... Oralara bir gol de sıkışabilirdi aslında, olmadı. Sonuçta; Şampiyonlar Ligi’ne üstelik deplasmanda ‘Kaybetmeden’ başlamak iyidir. Sezonun başı sayılır, eksiği doğal olarak çoktu Cimbom’un... Ama Muslera tamdı... İyi ki vardı.


MAÇIN ADAMI: Muslera 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.