G.SARAY'IN 'GÜCÜ' VAR

A -
A +

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi; "G.Saray'ın saha içi ve dışı gücüyle baş etmek zor." Biz saha içine bakalım.


Süper Ligde 30 hafta oynandı.
Bu 30 haftanın 28'inde lider Galatasaray...
En fazla maç kazanan takım Galatasaray...
En fazla gol atan takım Galatasaray...
En az gol yiyen takım Galatasaray...
İÇERİDE DIŞARIDA
İç sahada en fazla maç kazanan, en çok gol atan takım Galatasaray...
Dış sahada en çok puan toplayan takım Galatasaray...
Deplasmanda en çok kazanan, en çok gol atan, en az gol yiyen iki takımdan biri Galatasaray...
KRALI VAR, KRALCIĞI VAR
Ligin gol krallığı listesinin tepesinde 19 golle Galatasaraylı Burak Yılmaz var.
Çift haneli golcülerden biri, 12 gol atan Galatasaraylı Umut Bulut.
DROGBA, SNEİJDER...
Galatasaray, ligin ilk yarısını Beşiktaş'ın 3, Fenerbahçe'nin 6 puan önünde bitirmesine rağmen Didier Drogba, Wesley Sneijder gibi dünya yıldızlarını transfer ederek, psikolojik üstünlük kurdu.
Tomas Ujfalusi, Johan Elmander gibi oyuncularının uzun sakatlığına, Engin Baytar gibi haşarılıklara rağmen, bu eksikleri tolere etmesini bildi.
REKORLAR SAHİBİ TERİM
Halen Türkiye'de "dört yıl üst üste şampiyonluk" ve "toplam 5 şampiyonluk"la iki ayrı rekorun sahibi olan Fatih Terim, bu sezon da büyük ölçüde garantilediği şampiyonluğa ulaşırsa, toplamda 6 şampiyonlukla ayrı bir rekorun sahibi olacak.
Daha önce 29 hafta üst üste liderlik koltuğunda oturarak bir rekor kıran (1999-2000) G.Saray, şu an 30 hafta lider kalma sayısını garantilemiş olarak bir başka rekora imza attı.
AVRUPA'DA PARLAK ZAFERLER
Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United, Schalke04, Real Madrid gibi devleri devirmeyi başardı.
FENER'E 2 GALİBİYET
Aykut Kocaman'a tavsiye etme yetkim olsaydı, şöyle derdim:
"Hocam, bu sezon Süper Kupa'da 3-2, Süper Lig'de 2-1 yenildiğin rakibini takdir et ki, herkes de seni takdir etsin."


NOTLAR

* Gençlerbirliği'nin 5 gollü stoperi Aykut Demir, Süper Lig'in hücum oyuncularından Ordusporlu Hasan Kabze, Karabüklü Shelton, Bursalı Sestak, Trabzonlu Halil ile aynı gol sayısına sahip... Aykut, Trabzon'dan 4 gollü Henrique'yi, Akhisar'dan 3 gollü Bruno'yu, Sivaslı Pedriel'i, Eskişehirli 2 golü Nuhiu'yu, Karabüklü 1 gollü Gökhan Ünal'ı ise geride bıraktı.

* G.Antepli Dorge Rostand 5 gol attı, 5'i de dış sahada...


 
 
Hayallerin bitiği yer...
G.Saray'ı İstanbul'da yenen G.Birliği, F.Bahçe'yi de Ankara'da devirerek adeta sezonu bitirdi. Çocukların 3 kupa talebinin hüsranla bittiği maçtan sonra Sow için hemen herkes aynı şarkıyı söyledi, "Sen ağlama..." Volkan için hazırlanan afişi ise anlamak zor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.