Hakem kararıyla

A -
A +

 Fenerbahçe son hedefine çıkarken hem yorgunluk hem de psikolojik rahatsızlık içindeydi. Son 4 resmî maçta 3 kez yenilerek (G.Birliği, Benfica ve Belediye) seyircisini de küsmüştü.

Yorgundu; bu sezon 61. maçına çıkarak Avrupa'da en fazla müsabaka yapan ikinci takım oluyordu.
***
Eskişehirspor ise Beşiktaş'la oynadığı son lig maçında mağlubiyeti göze alarak Dede, Hürriyet, Necati gibi oyuncularını dinlendirmiş, bütünüyle bu maça kilitlenmişti.
Nitekim maça hızlı, istekli ve organize başlayan onlar oldu.
***
156 takımla başlayan kupa mücadelesi üç takıma düşmüştü.
Fenerbahçe işin ciddiyetini anlayıp oyuna ortak oldu.
Her şeyi ile dengede giden yarı final rövanşı, Tello ile 1-0, Webo ile 1-1 olunca... Son çeyrekte Aykut Kocaman'ın ayna anda sahaya sürdüğü bonuslar da (Cristian Baroni ve Salih Uçan)  çare olmayınca... maç uzatmaya gitmişti.
Ne olduysa bundan sonra oldu.
Uzatma bölümünün hemen başında Necati Ateş maçtaki iki olumlu hareketinden birini yaparak rakip defansın arkasından çıkıp golünü atıverdi.
Ancak doksan dakika boyunca büyük isabetle bayrak sallayan FIFA yardımcı hakemi Orkun Aktaş bu kez çuvalladı ve nizami gole ofsayt diyerek Eskişehirspor'un turu bulmasına izin vermedi.
Uzatmanın son dakikasında isei Cristian Baroni bir direğe, bir auta iki net fırsatı harcadı ve hesabı penaltılara bıraktı.
Fenerbahçe'de Gökhan Gönül ve Mehmet Topal, Es Es'te ise Akaminko, Diego ve Alper gecenin parlayan isimleri oldu.
8 Mayısta başlayan maç 9 Mayısta biterken, faturayı bir kişiye kesecekti.
O isim Necati Ateş oldu.
***
Lizbon'da Oscar Cardozo o ikinci golünü atmasaydı bugün Fenerbahçe iki kupada birden finalde olacaktı.
Elde var bir... 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.