ŞİRİNLER
ÇİRKİNLER

A -
A +
ŞİRİNLER

İşte bu hafta sitayişle bahsedeceğimiz isimler...

Deniz Çoban
Hakemliğinden iki yılını boş yere yediler! Gaziantep - Bursa maçında kan aktığı için soyunma odasına gitti diye gözden düştü.
Oysa müthiş bir hakem becerisi ve sezgisi var. Bu hafta zorlu Eskişehir - Sivas maçında ders verdi. Dört kritik ceza sahası için pozisyonu, goller, kartlar... her şey dosdoğru!
 Mehmet Ali Karaca
15 haftadır kazanamayan bir Rizespor... Rıza Çalımbay ile kan uyuşmazlığı olmuş ve yollar ayrılmış. 
Olsun... Mehmet Ali Karaca var!
Rizeli... 52 yaşında... 9 senedir Rize'nin antrenörü... 
Mehmet Ali Hoca antrenörlük hayatını tamamen memleketine hasretmiş; Rize'den başka hiçbir kulüpte çalışmamış. 
Üstelik geçen sezon PTT 1. Lig'de teknik sorumlu olarak 3 maçta takımının başında sahaya çıkmış ve 2 galibiyet, 1 beraberlik almayı başarmış biri...
Rizespor coşkulu bir skorla Gaziantep'i 5-1'le sahadan silerken M.Ali Hoca sakince oturuyordu kulübede...
Emre Güral
1, 5, 14, 17, 8, 39, 16, 19, 30, 78, 68, 33, 90... Bu rakamlar, Emre'nin Süper Lig'de oynadığı dakikalar...
Toplamı 418 dakika yapıyor. Yani toplam 4,5 maç ediyor!
4,5 maçta 7 gol... Bu ortalama ile Süper Ligin şu anki "gerçek" gol kralı Emre Güral... Maç başına 2 gol düşüyor. Bu hafta Karabük'te ilk kez 90 dakika oynadı ve aynı ortalamayı tutturdu; 2 gol!
Michael Eneramo
İstanbul'un sersemlettiği Nijeryalı, Karabük'te yeniden kendini buldu. Devre arası geldi ve ligin ikinci yarısında 4 maçta da 90'ar dakika oynadı. 
4 maçta 3 gol, harika bir performans...
Bülent Yıldırım
O da başarılı yönetimiyle haftanın en gollü maçına büyük katkı yaptı. Oynattığı avantajlar, gösterdiği sarı kartlar, ucuz penaltı beklentilerine kulak asmayışı ile hakemlik dersi verdi.
Alper Potuk
Fenerbahçe'ye geldiği günden beri en başarılı performansını sergiledi. Üstelik takımı kritik bir eşikte iken... Bu seviyesini koruması hem takımı hem Milli Takım için büyük kazanç olur.
Edinho
Devre arası transfer döneminin son anında geldi; 2 maç oynadı ve 3 gol kaydetti. Böylesi dostlar başına... Türkiye'de ülkelerinin imajını yerle bir etmiş Portekizlilerin yüz akı olacak gibi...
Slaven Bilic
Tamam, yenildikleri derbi sonrası hakeme hakaretten dört maç ceza aldı.
Tamam, takımı kazandığı için hakemin de hata yapabileceğini söyledi. 
Ama söyledi. Buna bile kabulüz! Yeter ki birileri iyi şeyler söylesin!

 

ÇİRKİNLER

Ve 21. haftanın sinir eden adamları

Fırat Aydınus
13 Aralık 2008'de Bursa-Trabzon maçında yardımcı hakem Hakan Yemişken 
Sercan Yıldırım'ın 88. dakikada attığı ofsayt golü verince, Trabzonlular öfke kustu. 
Ertesi hafta öfkeli Trabzon'un maçına Fırat Aydınus verildi.
Kariyerinin en eyyam maçını yönetti. Hatta dönemin GTK Başkanı Kemal Dinçer, "Keşke Aydınus'u Trabzon'da yalnız bırakmasaydık" dedi. 
Gözlemcisi Kadir Tozlu'dan 6,9 aldı, cezaya kaldı.
Geçen hafta Sivas'ta Yunus Yıldırım'ın yaraladığı F.Bahçe'yi tedavi için yine Fırat Aydınus imdada yetişti. O Aydınus ki, 40 tane Süper Lig hakemi içinde F.Bahçe'ye "en mahcup" isimdi, Caner olayı yüzünden. 15 ay ve 21 maç sonra F.Bahçe ile "barıştırmak" için bu maç seçildi!
Peki ne yaptı Aydınus? Yayıncı kuruluştan Markus Merk'i dinliyoruz:
Alper'e sarı kartı atlandı. 
Alves'e kırmızı kartı atladı. 
Mehmet Topal'a sarı kartı atladı.
Gökhan Gönül'e sarı kartı atladı.
Kerem Şeras
Eski eşi Elif Demir'i dövmekten 6 ay hapis cezası almıştı. (Sonra 400 bin lira tazminata çevrildi.)
Bu adamdan "sağlıklı" bir duruşu nasıl bekleyelim? Basit bir hareketle arkadaşlarının, hocalarının, camiasının ve Fenerbahçeli olmayan büyük kitlenin beklentilerini heba etti.
Emre Belözoğlu
Türk Milli Takım kaptanlığı, bir futbolcunun oturduğu en yüksek koltuk. Bu noktada bizi Emre Belözoğlu temsil ediyor.
G.Saray'da iken Sparta Prag ve Leeds United maçında oyundan atıldı. Inter'in Empoli maçında kırmızı kart gördü, takımı mağlup oldu. Newcastle'da Yobo, kaleci Tim Howard ve Joleon Lescott'a ırkçı harekette bulunmakla suçlandı. Yine İngiltere'de Bolton'lu El Hadji Diouf'a "s.. maymun" dediği iddia edildi. Newcastle'da takım arkadaşı Barton'a kafa attı. Daily Mirror gazetesi "Emre'yi atın" kampanyası başlattı. 2005'te İsviçre milli maçı sonrasında rakip futbolculara saldıranlar arasındaydı; 6 maç ceza aldı. 2007'de Macaristan milli maçında medya mensuplarına kol işareti yaptı. Bir milli maç sırasında Gökdeniz Karadeniz'le takım otobüsünde kavga etti. Trabzon'daki Güney Kore ile oynanan milli maçta Koo Ja Cheo'e tekme atıp kırmızı kart gördü. Eskişehir'deki maçta kendisine pas vermedi diye Gökhan Gönül'le tartıştı, araya girdiler. Galatasaray derbisinde Sabri'yi, Beşiktaş derbisinde Deivid'i, Kayseri maçında Cangele'yi tehdit etti. Diyarbakır maçında hakem Suat Arslanboğa'nın eline vurdu. Manisa maçında rakibine 'P.. kurusu' dedi, 3 maç ceza aldı. Konya maçı öncesi Mevlana Türbesi'ne yapılan ziyaret sırasında bir gazeteciye omuz atıp, "Seni sabaha kadar döverim" tehdidinde bulundu. İstanbul Belediye maçında Tjikuzu'nun boynuna sarıldı. Beşiktaş maçında Andre Santos'un üzerine yürüdü. Bursa maçında Cristian ile tartıştı, kadro dışı bırakıldı.
Bursa stoperleri
Serdar Aziz ile Civelli ligin en problemli defans adamları. Sarı kart ceplerinde oynuyorlar. Beşiktaş maçını da sık sık karıştırdılar. Civelli'nin tahriki sonrası Ersan Gülüm yanlış atıldı. Serdar Aziz ise kırmızı karttan kurtuldu.
Burak Yılmaz
Nasıl ki tükürükçü Meireles'i tükürükçü Melo "dengeliyorsa" Emre Belözoğlu'nu da Burak Yılmaz dengeliyor!
"Pislikte" denge.
Bir forvet için kendi taraftarının bile "Keşke golü o atmasaydı" demesinden daha dramatik ne olabilir?
Dirsek var, küfür var ama kart yok!
Hayırlı olsun.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.