Seçmece bunlar!

A -
A +
1Atiba Hutchinson'ın gol sayısı...Akhisar Belediyespor ağlarına Beşiktaş'ın üçüncü golünü gönderen Atiba Hutchinson, son resmî golünü 2 Eylül 2012 günü Hollanda Ligi'nde PSV Eindhoven formasıyla AZ Alkmaar'a atmıştı.
2 Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Seçme'nin maç ve galibiyet sayısı... Seçme, Süper Lig'de 2 maça çıktı, 2 galibiyet aldı. Yani teknik direktörler performans sıralaması yaparsan, "geçici" hoca Ertuğrul Seçme, yüzde yüzlük başarısıyla lider oluyor!
3 Beşiktaş'ta sezonu kapatan futbolcu sayısı... Manuel Fernandes ile Dany Nounkeu'nun kızakta olduğunu düşünürsek, Tomas Sivok, Gökhan Töre ve Filip Holosko'nun sakatlıkları sebebiyle kalan 8 haftada oynaması mümkün görünmüyor. Cenk Gönen'i hafıza kaybına rağmen maçta tutan, Mustafa Pektemek'i sırtından şırıl şırıl akan kana ve 4 kez forma değiştirmesine rağmen oynatan bir kulübün sağlık ekibi bizce "karanlıktadır!"
4 Pablo Mouche'nin Süper Ligdeki gol sayısı... Ligin en az gol yiyen takımı Galatasaray'a İstanbul'da ligin en az gol atan takımı Kayserispor'un son dakika darbesinin altındaki imzanın adı Pablo Nicolas Mouche! Arjantinli'nin 25 maçta 3 golü vardı Arena öncesi...
5Süper Ligde esame listesinde yer alan yardımcı hoca sayısı... Sahtekârlığımızı biliyorsunuz; Trabzonspor'u Hami çalıştırmıyor, Sivas'ta Roberto Carlos değil Cesar Lopez görev yapıyor, Elazığ'da Okan'a beyanat yasak, Gaziantep'te teknik sorumlu yok. Bana inanmıyorsanız Futbol Federasyonu sitesinden bakabilirsiniz. (Trabzon: Cemil Lütfi Canalioğlu, Sivas: Cesar Lopez, Elazığ: İrfan Saraloğlu, G.Antep: Bünyamin Süral (yeni kayıtlarda o da yok), Kayseri: Ertuğrul Seçme.)
6 Emmanuel Emenike'nin dış sahadaki gol sayısı... Bu sezon 23 maçta 12 gol atan Nijeryalı, bunların 6 tanesine deplasmanda imza koydu;  Erciyes, Bursa, Karabük, Trabzon, G.Antep (2)...
7 Marc Janko'nun harcadığı net gol sayısı... 2008-09 sezonunda Red Bull Salzburg'da 34 maçta 39 gol, 9 asistlik performans göstermeyi başarmış, Hollanda Ligi'nde gol kralı olmuş Avusturyalı "golcü", Kasımpaşa maçında sağından, solundan, ayağının altından, başının üstünden geçen toplara ya dokunamadı, ya kötü dokundu ve açık farklı bir galibiyeti "önledi."
8 Ligin "en golcüsü" Edinho'nun gol sayısı...  Arnaldo Edi Lopes Da Silva... Yani Erciyesspor'un yeni transferi Portekizli Edinho... Süper Ligin ikinci yarısı başladıktan 2 maç sonra geldi. Hepi topu 7 maç oynadı ve 8 gol attı. Webo'ya yetişti yani... Maç bölü gol; al sana kral!
İŞTE GOLCÜLERİN PERFORMANSI
GOLCÜ MAÇ/GOL ORTALAMA
Edinho 7/8 1,14
Bogdan Stancu 25/13 0,52
Burak Yılmaz 25/13 0,52
Deniz Yılmaz 21/11 0,52
Emmanuel Emenike 23/12 0,52
Hugo Almeida 23/12 0,52
Aatıf Chahechouhe 26/13 0,50
Moussa Sow 22/10 0,45
Didier Drogba 23/10 0,43
Wesley Sneijder 21/9 0.42
Cenk Tosun 26/10 0,38
Oumar Niasse 26/10 0,38
Dirk Kuyt 26/9 0,36
Burhan Eşer 25/9 0,36
Oscar Scarione 26/9 0,34
9Ersun Yanal'ın eklenmesiyle Süper Ligde şampiyon Türk teknik adam sayısı... Kalan 8 haftada 10 puan kapanmazsa Ersun Yanal, bu ligde Gündüz Kılıç (2), Ahmet Suat Özyazıcı (4), Özkan Sümer (2), Mustafa Denizli (3), Fatih Terim (6), Cevat Güler, Ertuğrul Sağlam ve Aykut Kocaman gibi şampiyonluk yaşamış olacak. 
10Süper Ligde golü bulunup kendisi bulunmayan futbolcu sayısı... Bu sezon Süper Ligde gol atmış olan 10 oyuncu artık Türkiye'de değil. Toplam 20 gole imza atan bu isimler şunlar:
KENDİ GİTTİ GOLÜ KALDI YADİGÂR
GOL FUTBOLCU KULÜP
3 Sane Elazığ
3 Jaja Kayseri
3 Ndiaye Eskişehir
3 Batalla Bursa
2 Pinto Bursa
2 Baros Antalyaspor
1 Yobo F.Bahçe
1 Depetris Ç.Rize
1 Stilic G.Antep
1 Milevskyi G.Antep
11Sivasspor'un 6 haftadır takılıp kaldığı galibiyet sayısı... 20. haftada 4 Eylül Stadında Fenerbahçe'yi 2-0 yenen Yiğidolar, o gün bu gündür maç kazanamıyor. Sivasspor galibiyetsiz geçen bu 6 haftada 7 gol atıp 19 gol yedi.

Geçen sezonun son haftasından, bu sezonun bu haftasına kadar yerini koruyan tek teknik direktör var: 
Hamza Hamzaoğlu

HAFTANIN KARMASI
Waterman (K.Karabük)
Bekir (F.Bahçe)
Yalçın (3) (Kasımpaşa)
Levent (Kayseri)
Jimmy (2) (G.Birliği)
Atiba (2) (Beşiktaş)
Djalma (T.Konya)
Aydın (3) (Sivas)
Gekas (4) (T.Konya)
Emenike (4) (F.Bahçe)
Stancu (4) (G.Birliği)

GOL?KRALLIĞI
13 GOL Aatıf (Sivas), Burak (G.Saray), Stancu (G.Birliği)
12 GOL Almeida (Beşiktaş), Emenike (F.Bahçe)
11 GOL Deniz Yılmaz (Elazığ)
10 GOL Niasse (Akhisar Bld.), Drogba (G.Saray), Cenk (G.Antep), Sow (F.Bahçe)
9 GOL Kuyt (F.Bahçe), Scarione (Kasımpaşa), Burhan (Sivas), Sneijder (G.Saray) 

HAFTANIN TAKIMI: 
Kayserispor

HATANIN "EN"LERİ
Haftanın Teknik Direktörü 
Ertuğrul Seçme
(KAYSERİSPOR)
Haftanın Futbolcusu
Emenike (f.BAHÇE)
Haftanın Hakemi 
Süleyman Abay (2)
(G.BİRLİĞİ-Elazığ)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.