Kavgada yumruk sayılmaz

A -
A +

İlk çeyrekte, çeyrek sayıda gol olması lazım... Salih'in gösterisine ayak uyduramayan Emenike ve Kuyt'un kaçırdıkları (veya Frey'in kurtardıkları) tabelayı sıfırda tutuyordu

O nasıl bir gösteri başlangıcıydı öyle?
Salih Uçan futbolu özlediğini topa sihirli dokunuşlarıyla gösteriyordu. Önce, Bursa defansını öldüren harika pasıyla Emenike'yi kaleciyle burun buruna bırakıyordu.
İki dakika geçmiyor, bu kez bir önceki pasını kıskandıracak incelikte bir başka pasla Kuyt'u defansın arkasında bomboş durumda topla buluşturuyordu.
İlk çeyrekte, çeyrek sayıda gol olması lazım... Emenike ve Kuyt'un akıl almaz hovardalıkları ve Sebastien Frey'in kurtarışları tabelayı sıfırda tutuyordu.
Ama böyle bir baskıya dağ dayanmaz; 3 Emenike, 2 Kuyt şutunu çıkaran Frey öyle bir hata yapıyor ki... Gökhan Gönül'ün saldım çayıra gibi görünen ortasında kalesini hatalı terk ediyor, yetmiyor, Basser'e "Bırak, bende" diye işaret ediyor, sonra geç kalıyor, araya giren Kuyt birbirine düğümlenmiş iki Bursalı'dan seken topu boş kaleye yuvarlıyor.
İlk yarıdaki çok paslı, çok baskılı Fenerbahçe futboluna böyle ucube bir gol biraz ironik dursa da, futbolun ödülü diyelim.
***
İkinci yarı Salih oyundan düşünce, G.Saray derbisi öncesi 5 futbolcu sarı kart sınırında olunca F.Bahçe ağırdan aldı.
Bursa'nın hocası İrfan Buz, piyangodan çıkan teknik direktörlüğünün ilk lig maçının devre arasında futbolcularına biraz cesaret aşılamış olacak ki, başta Belluchi olmak üzere yeşil-beyazlılar rakip kaleyi hatırladı.
Civelli ve Şamil'in ortaklaşa kaçırdığı golden sonra Ferhat'ın karşı karşıya şutunu da Volkan çıkarınca maç döndü.
Emenike, Sow'a attırdı ve maç koptu. Webo pastayı süsledi.
Not 1: Kaleci Frey bu maçtaki kurtarışlarıyla bir kaset hazırlasa büyük paraya transfer yapar. Ama kasete yediği golü koysa, aç kalır.
Not 2: Allah kimseye Civelli gibi bir stoper vermesin!

MAÇIN ADAMI

İnan ki Raul Meireles

KIRILMA ANI

 Volkan'ın çıkardığı Ferhat şutu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.