Lider gibi oynadı...

A -
A +
Beşiktaş - Kasımpaşa randevusu, iki takımdaki çok sayıda genç oyuncu sebebiyle mücadeleci bir oyun vadediyordu ama bu kadarı fazla.. Dakikaya bir düdük düştü neredeyse...

Temposu, sürati, mücadelesi ile -seyir zevki az olsa da- müthiş bir kapışmaya sahne olan Başakşehir Stadı'nda oyunu "yumuşatan" Sosa'yı öne çıkarayım dedim. 
Sonra, kendi gol çizgisinden top çıkarıp, rakip kalede gol pası veren "stoper" Necip Uysal'a yazık olur diye düşündüm.
Maçın "yakışıklısı" Necip desen, bu kez 2 gol atan Demba Ba'ya çok ayıp olacak.
Penaltı yaptıran "Gülüm" Ersan...
Maç 1-0 iken Castro'nun gollük müthiş şutunu çelen Cenk Gönen...
En iyisi "Beşiktaş takım gibi oynadı, lider gibi oynadı" diyelim de kimsenin hatırı kalmasın.
Galatasaray geçen sezon başındaki kadrosuyla, Fenerbahçe "yarım" Diego takviyesiyle yürümeye çalışırken, Beşiktaş Sosa, Demba Ba, hatta Kerim gibi "yeni" isimlerin ekstra katkısıyla ligin tepesinde...
Maçlarını gurbette oynaması, bu başarıyı taçlandırıyor.
ŞOTA'YI MAZUR GÖR...
Çok fazla bir kadro derinliği olmayan Kasımpaşa'da bir de Viudez, Orhan Şam, Donk, Barış ve Malki gibi isimler olmayınca gençlere bel bağlamıştı Şota Hoca.
O gençlerden biri, Mert Kula maçın belirleyici ismi oldu... Genç çocuk maça çok iyi başlamıştı. Sosa ile girdiği mücadelede penaltı yoktu ama Ersan'ı engelleyince Kasımpaşa'ya golü yedirdi.  Bu da maçın kırılma anı oldu.
Zaten zor maç çeviren bir takım, devre biterken ikinciyi de yiyince erken teslim oldu.
YANKAYA'YA YAN DESTEK
 Hakem Özgür Yankaya, Akhisar maçında çaldığı penaltıyı yardımcı hakemin uyarısıyla iptal etmişti. Dün de Motta'nın kartlık faulünü önce yanlış çaldı, sonra Kemal Yılmaz'ın ikazıyla düzeltti.
Ama hakemler bir ekiptir ve dünkü altılı, maçtaki dört kritik kararda da isabetliydi. 
Sosa'nın Mert'e takılması devam, Mert'in Ersan'ı engellemesi penaltı, Demba Ba'nın golünde ofsayt yok, Motta'nı yerde kalması devam...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.