Ve gol ve gol! De, nasıl gol?

A -
A +
Beşiktaş'ın attığı goller harika... Liderliğini, puan farkını, avantajını korumasını bildi. Bilmediği, son yıllarda derbi galibiyeti... Bakalım bu hafta başarabilecek mi...
Çok şaşırdım. Bu sezonki en kötü maç başlangıcını oynuyor Beşiktaş... "Oynuyor" lafın gelişi... Hiçbir şey oynamıyor! Konyaspor'un ayağa tek paslarla müthiş toplu gösteri yaptığı bir 19 dakika var. Beşiktaş sadece oyun bozmaya uğraşıyor.
Bir şok lazım... Ve o şoku hakemler yaşatıyor. 19. dakika oynanıyor. Djalma ceza sahasına dalıyor, omuz omuza buluşmada rakibi yerde kalıyor. Hakem faul diyor. (Asistan hakem Mustafa Öğretmenoğlu demiş.) Konyalılar isyan ederken dönen topta Gökhan Töre müthiş vuruyor, Beşiktaş bu ilk atağında golü buluyor.
Maçı sırf bu kritik pozisyona bağlamak haksızlık sayılabilir. Ama Halis Özkahya maçın genelinde faulleri süzmekte zorlanıyor. Başta penaltı olmak üzere çaldığı düdüklerin çoğu hatalıydı. 
İlk yarının ilk bölümü Konya üstünlüğüyle, ikinci bölümü ortada geçiyor. Tabela ise Beşiktaş'ın gönlüne göre...
***
İkinci yarıda akılda kalan olağanüstü bir Mehmet Güven şutu var, Tolga ile direğin birlikte önlediği... 
Derken yine bir Konya atağında Ali Çamdalı Beşiktaş sahasında düşürülüyor, hakem devam diyor, dönen topu bu kez Olcan indiriyor, Sosa sihirli bir ayak dışı falsosuyla Belec'i çaresiz bırakıyor.
Hakem şanssızlıklarına rağmen Beşiktaş'ın galibiyetine asla sözüm yok... Attığı goller harika... Liderliğini, puan farkını, avantajını korumasını bildi.
Bilmediği, son yıllarda derbi galibiyeti... Bakalım bu hafta başarabilecek mi...
Bir şey daha... Hemen her maçta rakiplerinden fazla kart görüp, eksik kalıyor Beşiktaş... Dün de öyle oldu. 
***
Konya için ne denebilir ki... Hleb'li, Hlebsiz yine yeniliyor... Ekstra olarak, büyük takım forması giymiş başta Aykut Kocaman olmak üzere Ali Turan, Uğur İnceman, Mehmet Güven, Hasan Kabze hakemlerin büyük takım için ne anlama geldiğini öğrenmiş oldular dün...
Düşerlerse, bu stada çok yazık olur!

MAÇIN ADAMI
Djalma 
Campos

KIRILMA ANI
Gökhan Töre golü


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.