Biraz geç kalmadın mı?

A -
A +
Maçın özeti, ilk yarıda Trabzon, ikinci yarıda G.Saray oynadı. İki takım da üstün oldukları bu bölümlerde gol attı. Büyük sonuç doğuran küçük fark, G.Saray maçlarının golcüsü Medjani oldu.
Yalan yok; adına yakışır bir mücadeleydi. Özellikle Trabzon orta dörtlüsünün üstün yeteneğinin de katkısıyla, bir lig mücadelesinden çok, gösteriye çıkmış "şöhretler karması"nın keyif maçına döndü oyun.Frikikçi ve bitirici Mehmet Ekici, büyük maçların büyük adamı Erkan Zengin, hırslı ve iştahlı Özer Hurmacı... Coşkulu bir seyirci... Tam bir futbol akşamıydı."Her alanda her adama baskı" parolasıyla Sneijder'e, Selçuk'a, Umut'a, özellikle Burak'a göz açtırmayan bordo-mavililer, bu baskının ödülünü kendi ceza sahasının önünde Mustafa Akbaş'ın kapıp hücuma çıkardığı topla buldular.Presli futbolun handikapı bol kart getirmesi... Burak önce Ekici, sonra Uğur'un kart görmesine sebep oluyordu mesela... Keza, mesela Salih Dursun gibi sert futbolun Türkiye'de belki de birinci ismini ilk yarının yıldızı yapıyordu.
Taktik oyununun baş aktörü Hamit Altıntop'un erken sakatlanıp çıkışı Galatasaray'ın bocalamasına sebep oldu. Ama ikinci yarıya bambaşka bir kimlikle çıktı sarı-kırmızılılar. Yirmi dakika tek kale oynadılar ve bunun doğal sonucu Emre Çolak'la golü de buldular. Ama bu gol Galatasaray'ı değil, Trabzonspor'u ateşledi. Yeniden ilk yarıdaki kimliğine dönen Karadeniz ekibi, denk oyunda dengeyi Medjani ile bozdu.
Üç şeye şaşırdım.Bir; Hamza Hocanın Burak'ı çıkarıp küflenmiş Pandev'i oyuna alması.İki; Ersun Hocanın Cardozo'ya 82 dakika dayanması. Üç; Ali Palabıyık'ın bu kadar enstantanesi bol maçı başarılı yönetmesi. 5 kartı çıkardığı pozisyonda olduğu gibi, iki tartışmalı el pozisyonunda da haklı olduğunu düşünüyorum izninizle.
Son söz; bu futbolu oynuyordun da şimdiye kadar neredeydin ey Trabzon; biraz geç kalmadın mı?
MAÇIN ADAMIHakan AnkanKIRILMA ANIEkici'nin faulü çabuk kullanması
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.