Hakiki Müslüman huzur içindedir...

A -
A +
Müslümanlık, maddî ve manevî temizliktir; dünya ve âhiret saadetini sağlayan tek yoldur. Hakiki Müslüman dünyada, daima huzur içindedir. 
 
Bir ihtiyar Müslümanın kızına nasihati... -2-
Sevgili Kızım!
İslam  dininin temel kaidelerini ve özünü burada söylemek, çok önemlidir. Temel kaideler şunlardır: 
l-  İmanın (inanmanın) şartları: 
1- Allahü teâlâya inanmak, 2- Meleklere inanmak, 3- Kitaplara inanmak, 4- Peygamberlere inanmak, 5- Âhirete (öldükten sonra tekrar dirilmeye) inanmak, 6- Kaderin yani, hayır ve şerrin Allahü teâlâdan geldiğine inanmak.
II- İslamın şartları: 1- Kelime-i şehâdet getirmek, 2- Namaz, 3- Oruç, 4- Zekât, 5- Hac.
Sevgili Kızım!
Günün birinde iki ellerimiz yanımıza gelecek ve dünyadaki hayatımız sona erecektir. Bu dehşetli bir hakikattir. Bu hakikat karşısında, hayat nedir? Ölüm nedir? diye düşünmeyen bir insan olmaması lâzımdır. O hâlde, hayatın ne olduğunu, dünyaya niçin geldiğimizi, ölümün ötesinin olduğunu bilmek ve öğrenmek, insan olmanın ilk şartıdır. Hayata niçin geldiğimizi, hayatın sâhibinden daha iyi bilen olur mu? Her şeyin olduğu gibi, hayatımızın sâhibi de, Allahü teâlâdır. Allahü teâlâ, Kur’ân-ı kerîminde, Vezzâriyât sûresi ellialtıncı âyetinde meâlen, (İnsanları ve cinnîleri ancak, Beni bilip, itaat, ibadet etmeleri için yarattım!) buyuruyor. Bu büyük hakikati, yaşadığımız bu zamandaki insanların kaçta kaçı biliyor ve ona göre hareket ediyor? İnsanların büyük çoğunluğunun, bu hakikati bilmediklerini, bilenlerin de, bu hakikate göz yumduklarını görüyoruz. İşte felâket de, bu noktadan başlıyor. Bu hakikati bilmemek veya bildiği hâlde, ona göre davranmamak, hele bu hakikate inanmamak, bir insan için, tasavvur edebileceğimiz en büyük bahtsızlık, en büyük facia, en büyük felakettir. Çünkü, Allahü teâlâ, kendi emirlerine inanmayanları ebediyen, inanıp da emirlerini yapmayanları, irâde ettiği kadar Cehennem ateşinde yakacağını kitâb-ı kadîminde, bizlere bildiriyor. Allahü teâlânın cezası çok ağırdır.
Sevgili Kızım!
 Müslümanlık, maddî ve manevî temizliktir, vücut temizliğini ve kalp temizliğini emreder. Müslümanlık, dünya ve âhiret saadetini sağlayan tek yoldur. Hakiki Müslüman  dünyada, daima huzur içindedir. Çünkü bu Müslüman, şuna inanmıştır: Kendisine gelen hayır ve şer Allahü teâlâdandır. Allahü teâlânın takdiridir. Allahü teâlâdan gelen her şeyin, kendisi için iyi olduğunu, fena zannettiği şeyin sonunun, iyi olacağını düşünür ve böylelikle iç rahatlığını bozmaz. Felâketlere de, kolaylıkla göğüs gerer. İşte böyle bir insan, Allahü teâlânın sevgili kuludur. Bu suretle, o insan, âhiret saadetine de ulaşmış olur.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.