"Seni kendime Habib yaptım!"

A -
A +
Muhammed aleyhisselâmın üstünlüklerinin en üstünü, "Habibullah" olmasıdır. Allahü teâlâ, Onu kendisine sevgili, dost yapmıştır. Onu herkesten, her melekten daha çok sevmiştir. 
 
Muhammed aleyhisselamın faziletleri -2-
Muhammed aleyhisselâmın faziletlerini bildiren yüzlerce kitap vardır. Fazîlet, üstünlük demektir. Üstünlüklerinden bazıları şunlardır:
1) Mahlûklar içinde ilk olarak Muhammed aleyhisselâmın rûhu yaratılmıştır.
2) Allahü teâlâ, Onun ismini Arş’a, Cennetlere ve yedi kat göklere yazmıştır.
3) Muhammed aleyhisselâmın ismini söylemekten başka vazifesi olmayan melekler vardır.
4) Meleklerin Âdem aleyhisselâma karşı secde etmeleri emrolunması, alnında Muhammed aleyhisselâmın nûru bulunduğu için idi.
5) Âdem aleyhisselâm zamanında namaz için okunan ezanda, Muhammed aleyhisselâmın ismi de söylenirdi.
6) Allahü teâlâ bütün Peygamberlere emretti ki, Muhammed aleyhisselâm sizin zamanınızda Peygamber olursa, ona imân etmelerini ümmetlerinize de emrediniz!
7) Tevrat’ta, İncil’de ve Zebur’da Muhammed aleyhisselâm ve dört halifesi ve eshabı ve ümmetinden bazıları, güzel sıfatlarla bildirilmiş ve metholunmuşlardır.
8) Üstünlüklerinin en üstünü, Habibullah olmasıdır. Allahü teâlâ, Onu kendisine sevgili, dost yapmıştır. Onu herkesten, her melekten daha çok sevmiştir. Allahü teâlâ, hadîs-i kudsîde, (İbrâhîm’i Halîl yaptım ise, seni kendime Habib yaptım) buyurmuştur.
9) Dünyaya geldiği zaman, yeryüzündeki bütün putlar, tapınılan heykeller yüzüstü devrildiler.
10) Hindistan’da yetişen bir gülün yapraklarında, (Lâ ilâhe illallah Muhammedün resûlullah) yazılıdır.
11) Dünyaya geleceği zaman, çok büyük alâmetler görülmüştür. Târih ve mevlid kitaplarında yazılıdır.
Sevgili peygamberimizin dünyaya geldiği gece, büyük bir yıldız doğdu. Bunu gören Yahudi âlimleri, Tevrat’ta belirtilen peygamberin doğduğunu anladılar. Eshab-ı kiramdan Hassan bin Sabit anlatır:
Ben sekiz yaşında idim. Bir sabah vakti Yahudi’nin biri; "Ey Yahudiler!" diye çığlık atarak koşuyordu. Yahudiler; "Ne var, bu bağırman nedendir?" diyerek yanına toplanınca, o; "Haberiniz olsun Ahmed'in yıldızı bu gece doğdu! Ahmed bu gece dünyaya geldi... diye cevap verdi.
12) Basra şehrine yakın bir nehirde tutulan balığın sağ tarafında Allah, sol tarafında Muhammed “sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem” yazılı olduğu görülmüştür… Bunlara benzeyen vakalar çoktur. 1975’de Londra’da basılmış olan (A History of Fishes) kitâbının, iki yüzüncü sayfasında, kuyruğunda Kur’ân-ı kerîm harfleri ile (Şânullah) yazılı balığın resmi mevcuttur. Verilen bilgide, kuyruğun diğer tarafında (Lâ ilâhe illallah) [Allahü tealadan başka hiçbir ilah yoktur] yazılı olduğu bildiriliyordu. Bunun misalleri pek çoktur.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.