Muhammed aleyhisselamın hatırı ve hürmeti için...

A -
A +
Diri iken olduğu gibi, vefatından sonra da, her zaman Muhammed aleyhisselamı tevessül edenlerin, yani Onun hatırı ve hürmeti için isteyenlerin duasını Allahü teâlâ kabul eder.
 
Muhammed aleyhisselamın faziletleri -7-
Muhammed aleyhisselamın üstünlüklerinden bazıları:
1) Erkek, kadın, büyük yaşta vefat eden herkese kabrinde Muhammed aleyhisselâm sorulacaktır. Rabbin kimdir denildiği gibi, Peygamberin kimdir, diye de sorulacaktır.
2) Resûlullah “sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem” vefat edeceği zaman, Cebrâîl aleyhisselâm gelip, Allahü teâlâdan selâm getirdi ve hatırını sorduğunu söyledi. Vefat edeceğini bildirdi. Kendisi ve ümmeti için çok müjdeler verdi.
3) Mübarek ruhunu almak için, Azrâil aleyhisselâm, insan şeklinde geldi. İçeri girmek için izin istedi.
4) Kabrinin içindeki toprak, her yerden ve Kâbe’den [ve Cennetlerden] daha üstündür.
5) Kabrinde, bilmediğimiz bir hayat ile diridir.
6) Dünyanın her yerinde Resûlullaha “sallallahü aleyhi ve sellem” salevât okuyan Müslümanları işiten melekler, kabrine gelip haber verirler. Kabrini her gün binlerce melek ziyaret eder. [Peygamber efendimiz, (Cuma günleri bana çok salevat okuyun! Bunlar bana bildirilir) buyurdu. “Öldükten sonra da bildirilir mi?” denilince buyurdu ki: (Toprak, Peygamberlerin vücudunu çürütmez. Bir mümin salevat okuyunca, bir melek bana haber verir, "Falan oğlu filan, sana selam söyledi" der.)]
7) Diri iken olduğu gibi, vefatından sonra da, dünyanın her yerinde, her zaman Ona tevessül edenlerin, yani Onun hatırı ve hürmeti için isteyenlerin duasını Allahü teâlâ kabul eder.
Bir köylü, türbesi yanına gelip, (Ya Rabbî! Köle azat etmeyi emrettin. Bu senin Peygamberindir. Ben de, kölelerinden biriyim. Peygamberinin hatırı için, beni Cehennem ateşinden azat et!) dedi. (Ey kulum! Niçin yalnız kendinin azat olmasını istedin? Bütün kullarımın azat olmalarını niçin istemedin? Haydi git! Seni Cehennemden azat ettim) sesi işitildi.
Evliyanın meşhurlarından Hâtim-i Esam, Resûlullahın türbesinin yanında durup, (Ya Rabbî! Peygamberinin kabrini ziyaret ettim. Beni, eli boş olarak çevirme!) dedi. (Ey kulum! Habibimin kabrini ziyaret etmeni kabul ettim. Seni ve seninle beraber ziyaret edenleri affettim) sesi işitildi.
Büyük âlim Ahmed Kastalânî “rahmetullahi aleyh” diyor ki:
-Birkaç sene hastalık çektim. Doktorlar çaresini bulamadı. Mekke’de bir gece Resûlullaha çok yalvardım. O gece rüyada bir kimse gördüm. Elindeki kâğıtta, (Burada Ahmed Kastalânî’nin hastalığı için, Resûlullahın izni ile ilâcı yazılmıştır) okudum. Uyandığımda hastalığım kalmamıştı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.