Müslüman günah da suç da işlemez!..

A -
A +
Ruhu Müslümanlıkla temizlenmiş olan ve haramlardan sakınan bir kimse, hiçbir kötü propagandanın esiri olmaz. Ehl-i sünnet âlimlerin kitaplarında yazılı olan doğru yolda yürür...

İslamiyet, herkes ile iyi geçinmeyi, yardımlaşmayı, güler yüzlü olmayı, dürüstlüğü, misafirperverliği,  Allahü teâlânın emirlerine saygı göstermeyi, yarattıklarına şefkatli ve merhametli  olmayı, vatanını ve bayrağını sevmeyi, dini, imanı, namusu  ve vatanını korumak için canını feda etmeyi emreder. İyi huylu olmayı ister ve kötü huyları yasaklar. Bütün üstünlükler ve faydalı şeyler, İslamiyetin  içindedir.  
İslamiyette fena düşünceler, zararlı hareketler yoktur. İslamiyeti, şahsi menfaatlerine, politikalarına, kötü ideolojilerine âlet etmek isteyen münafıklar ve bid’at ehli olanlar vardır. (Ehl-i sünnet) yani, imanı doğru olan hakiki bir Müslüman, bunların âleti olamaz. Bunların aldatması sebebiyle, doğru imanını bozmaz. Müslüman, hangi dinden olursa olsun, hiç kimsenin hakkına tecavüz etmez. Peygamberimizin (aleyhisselâm) haber verdiği, yetmiş iki bozuk fırkadan birinde bulunan kimse, sapıktır.  Ehl-i sünnet itikadında olan hakiki Müslüman, beş vakit namaz kılan, tertemiz bir kimsedir. İslamiyet, bir din kardeşine, şaka olsa bile, silâh tutmayı haram etmiştir.
Allahü teâlânın her nimetine sahip olan, iyi iklim, bol su, zengin maden kaynaklarıyla dünyada eşi bulunmayan vatanımız Türkiye, Ehl-i sünnet itikâdında olan hakiki Müslümanlara muhtaçtır.
Ancak bu hakiki Müslümanlar, el ele vererek, birbirlerini sayarak, severek, koruyarak,  bid’at ehlinin ve İslâm düşmanlarının saçma ve sapık yayınlarını reddederek, durmadan çalışarak, yirminci asrın fen ve teknolojisine ulaşarak ve hatta onu da geçerek, bu güzel vatanı lâyık olduğu dereceye eriştirebilirler.
İslamiyeti, Ehl-i sünnet âlimlerinin bildirdikleri gibi öğrenmeyen, helâle, harama ehemmiyet vermeyip, kendisine aşılanmış yabancı fikirlere aldanarak, din kardeşlerine düşman olan bid’at sahiplerinden bu memlekete hayır gelmez. Bunların ruhları hastadır. Bir makine, bir hayvan gibi, kimin eline geçerlerse, onun istediğini yaparlar. Memlekete en büyük fenalığı yapan bunlardır. Allahü teâlâ, bizi bu gibi zararlı bid’at sahiplerinin [itikadı, imanı bozuk olanların] kötülüğünden korusun!
Ruhu Müslümanlıkla temizlenmiş olan ve haramlardan sakınan bir kimse, hiçbir kötü propagandanın esiri olmaz. Ehl-i sünnet âlimlerin kitaplarında yazılı olan doğru yolda yürüyerek, Müslüman kardeşleri ile el ele verip, dinine ve memleketine hizmet eder. Müslüman Allahü teâlânın emirlerine uyar, günah işlemez. Yaşadığı ülkenin kanunlarına uyar, suç işlemez. [Bu yazı "Herkese Lazım Olan İman" ve "Seadet-i Ebediyye" kitaplarından hazırlanmıştır]
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.