Osmanlı devletini nasıl yıktılar?..

A -
A +
Avrupa’ya fen ve teknik öğrenmek için gönderilen talebeler ve devlet adamlarından bazıları mason yapıldı. Bunlara fen ve teknik yerine İslamiyeti ve Osmanlı İmparatorluğu’nu yıkma teknikleri öğretildi.
 
Günümüzü anlamak için geçmişi iyi bilmek gerekir -10-
Yabancılar bilhassa İngilizler, her türlü vasıtayı kullanarak Müslümanları ilimde ve fende geri bıraktılar. Müslümanların ticaret ve sanatlarına mani olundu. İslam ülkelerindeki güzel ahlakı yıkmak, İslam medeniyetini ortadan kaldırmak, gençlerin İslam ilimlerini öğrenmelerine mani olmak için içki, fuhuş, eğlence, kumar gibi illetler yaygınlaştırıldı. Ahlakı bozmak için, Rum, Ermeni ve diğer gayr-i müslim kadınlar birer ajan gibi çalıştırıldı. Bir debdebe içerisinde, moda evi, dans kursu, manken ve artist yetiştirmek gibi hilelerle bazı genç kızları tuzağa düşürerek, kötü yollara sürüklediler. Bu hususta Müslüman anne ve babalar yavrularını böyle kimselerin ellerine düşürmemek için çok uyanık olmalıdırlar.
Osmanlı Devleti  Avrupa’ya tahsil için talebeler ve devlet adamları gönderdi. Bu talebeler ve devlet adamlarından bazıları aldatıldı, mason yapıldı. Fen ve teknik öğrenecek olanlara, İslamiyeti ve Osmanlı İmparatorluğu’nu yıkma teknikleri öğretildi. Bunlardan imparatorluğa ve Müslümanlara en büyük zararı dokunan kimse, Mustafa Reşîd Paşa oldu. Londra’da bulunduğu zaman azılı ve sinsi bir İslam düşmanı olarak yetiştirildi. İskoç masonları ile el ele verdi. Sultan Mahmud Han, mason Reşîd Paşa’nın ihanetlerini görerek idamını emretti ise de ömrü vefa etmedi.
Sultanın vefatından sonra İstanbul’a dönen Reşîd Paşa ve arkadaşları, İslamiyete ve Müslümanlara en büyük zararı verdiler.
1839’da padişah olan Abdülmecid Han, genç ve tecrübesizdi. Etrafındaki âlimlerden kendisini ikaz eden de olmadı. Bu hâl, Osmanlı tarihinde korkunç bir dönüm noktası olmuş, koca İslam devletinde "Yok olma devri"ni başlatmıştır.
Temiz kalpli padişah, sinsi İslam düşmanı olan İngilizlerin tatlı dillerine aldanarak, İskoç masonlarının yetiştirdikleri cahilleri işbaşına getirdi. Bunların devleti ve İslamiyeti içeriden yıkma siyasetlerini hemen anlayamadı. Bir anlatan da olmadı. İslamiyeti yıkmak için İngiltere’de kurulmuş olan "İskoç Mason Teşkilatı"’nın kurnaz üyesi Lord Redcliffe İstanbul’a, İngiliz sefiri olarak gönderildi. Mustafa Reşîd Paşa’nın sadrazam yapılması için, Lord Redcliffe sultana çok dil döktü. "Bu aydın, kültürlü ve başarılı veziri sadrazam yaparsanız, İngiltere İmparatorluğu ile Devlet-i aliyye arasındaki bütün anlaşmazlıklar kalkar. Devlet-i aliyye ekonomik, sosyal ve askerî sahalarda ilerler" diyerek halifeyi aldatmıştır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.