Birlik ve beraberlik ruhuyla hareket etmek

A -
A +
Çanakkale’de kazanılan zafer, iman gücünün, birlik ve beraberliğin zaferidir. Bugün de milletçe aynı inanca, aynı birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var.
 
Bugünlere kolay gelinmedi -4-
İstanbul ve Çanakkale Boğazlarının jeopolitik ve stratejik konumları sebebiyle buralara hâkim olma mücadelesi başta İngiltere olmak üzere Rusya ve  Almanya’nın geleneksel politikalarının esasını oluşturmuştur.
Türk milletini Anadolu’dan atmak, milletimizin 8. asırdan beri sahip olduğu İslam dinini Arabistan Yarımadası’na hapsetmek ve Osmanlı Devleti’ne son darbeyi vurmak için gerçekleştirilen Çanakkale Savaşı denilebilir ki Batı’nın Osmanlıya yönelik en büyük haçlı saldırılarından biridir.
Çanakkale'de çehreleri, renkleri, dilleri ve ırkları değişik çeşitli milletlerden oluşan, vicdanları körelmiş, hiçbir insani ve ahlaki değer tanımayan güçler, milletimizi tarih sahnesinden silmek için bütün güçleriyle üzerimize geldiler. Ne var ki düşmanın gülleleri, mermileri aslan neferlerimizin göğsünde sönmüş, Çanakkale Boğazı düşmanlarımıza mezar olmuştur.
Bu ordular karşısında güçlü silahlarımız yoktu; fakat kalplerimizde güçlü imanımız vardı. Gönüllerde “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” ideali vardı. Birbirimize sımsıkı bağlıydık. Birlik ve beraberlik ruhuyla hareket ettik; çünkü bizler bu topraklarda rengi rengine, dili diline, sesi sesine, gönlü gönlüne karışmış bir milletiz. 
Bizler asırlar boyu sevinçte, kederde, varlıkta ve yoklukta birlikte ağlayıp, birlikte gülmüş bir milletiz. Din, ezan, vatan, bayrak ve mukaddesat uğruna doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle hep birlikte aynı safta mücadele ettik. Binlerce evladımızı şehit vererek bu toprakları hep birlikte vatan edindik. Çanakkale’de kazanılan zafer, iman gücünün, birlik ve beraberliğin zaferidir. Bu inancımızı, birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz müddetçe inşallah başaramayacağımız hiçbir iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problem yoktur. Bugün de milletçe aynı ruh ve inanca, aynı birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız vardır.
Çanakkale, bugün de gönüllerimizde bir milletin kararlılığının ifadesi olarak yerini korumaktadır. Çanakkale kınalı kuzu öykülerinin, Yahya Çavuşların, Seyit Onbaşıların, Hasan Çavuşların, Anadolu’dan cephelere koşan binlerce Mehmetçiğin, cepheye mermi taşıyan Türk analarının istiklal ve istikbal mücadelesinin ifadesidir.
Bu vesileyle başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimize Allahü tealadan rahmet diliyoruz...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.