"Kişi, sevdiği ile beraberdir..."

A -
A +
Hadîs-i şerîfte "Kişi, sevdiği ile berâberdir" buyuruldu. Ehl-i sünnet büyüklerini seven, onlarla berâber olur. Onlarla berâber olan da küfürden korunur...
 
İmam-ı Rabbani kuddise sirruh hazretleri Mektubatında  şöyle buyuruyor:
Hadîs-i şerîfte, (El-mer’ü me’a men ehabbe) buyuruldu ki; (Kişi, sevdiği ile berâberdir) demekdir. Bu büyükleri [Ehl-i sünnet büyüklerini]  seven, onlarla berâber olur. Onlarla berâber olan, şakî olmakdan [küfürden ve günâh işlemekten] korunmuş olur.
Başka bir hadîs-i şerîfte buyuruldu ki: (İnsanların yaptıklarını yazan meleklerden başka melekler de vardır. Yollarda, sokak başlarında dolaşırlar. Allahü teâlâyı zikredenleri [ananları] ararlar. Zikredenleri bulunca, birbirlerine seslenirler. "Buraya geliniz, buraya geliniz" derler. Kanatları ile, onları sararlar. O kadar çokturlar ki, göğe varırlar. Kullarının her işini bilici olan Allahü teâlâ, meleklere sorarak: "Kullarımı nasıl buldunuz?" buyurur? "Yâ Rabbî! Sana hamd ve senâ ediyorlar ve senin büyüklüğünü söylüyorlar ve senin ayıplardan ve kusurlardan temiz olduğunu söylüyorlar" derler. "Onlar, beni gördüler mi?" buyurur? "Hayır görmediler" derler. "Görselerdi, nasıl olurlardı?" buyurur? "Daha çok hamd ederlerdi ve daha çok tesbîh ederlerdi ve daha çok tekbîr söylerlerdi" derler. "Onlar, benden ne istiyorlar?" buyurur? "Yâ Rabbî! Cennetini istiyorlar" derler. "Onlar, Cenneti gördüler mi?" buyurur? "Görmediler" derler. "Görselerdi, nasıl olurlardı?" buyurur? "Daha çok yalvarırlardı, daha çok isterlerdi. Yâ Rabbî! Bu kulların Cehennemden korkuyorlar. Sana sığınıyorlar" derler. "Onlar Cehennemi gördüler mi?" buyurur? "Hayır görmediler" derler. "Görselerdi, nasıl olurlardı?" buyurur? "Görselerdi, daha çok yalvarırlardı ve ondan kurtulmak yoluna daha çok sarılırlardı" derler. Allahü teâlâ, meleklere, "Şâhid olunuz ki, onların hepsini affeyledim" buyurur. "Yâ Rabbî! O zikredenlerin yanında, filân kimse zikretmek için gelmemişti. Dünya çıkarı için gelmişti" derler. "Onlar benim misâfirlerimdir. Beni zikredenlerle berâberim. Onların yanında bulunanlar da, zarar etmezler" buyurur.)
Bu hadîs-i şerîf ve yukarıda bildirdiğimiz (Kişi, sevdiği ile berâberdir) hadîs-i şerîfi gösteriyorlar ki, bu büyükleri sevenler, bunlarla berâberdirler. Bunlarla berâber olanlar, kazançlı olurlar. [Ehl-i sünnet âlimlerini sevenler, onların amellerini yapmaya çalışanlar, tam onlar gibi olamasalar bile, bu hadîs-i şerîfteki müjdeye kavuşurlar.] Allahü teâlâ, bizi ve sizleri, bu büyükleri sevenlerden eylesin! Sevgili Peygamberi, ümmî ve hâşimî olan Muhammed “aleyhi ve alâ âlihi ve eshâbihissalâtü vetteslîmât vettehıyyât” hurmetine duâmızı kabul buyursun! Âmîn.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.