Peygamberimiz Muhammed aleyhisselamın mucizeleri

A -
A +

Mucizeleri bizzat görmek veya güvenilir kimselerden duymak, bazısının iman etmesine, bazısının yakininin, imanının ve itikadının kuvvetlenmesine sebep olur.

  Sevgili Peygamberimiz Muhammed aleyhisselam Allahü tealanın Peygamberi ve habibidir. Bütün insanların ve diğer yaratılmışların en üstünü, en güzeli ve en şereflisidir. Onun Allahü tealanın peygamberi olduğunu açıklayan mücizeler yani şahitler sayılamayacak kadar çoktur. Allahü teala (Sen olmasaydın, sen olmasaydın âlemleri yaratmazdım) buyurdu. Bütün varlıklar, Allahü tealanın varlığını, birliğini gösterdikleri gibi, Muhammed aleyhisselamın peygamber olduğunu ve üstünlüğünü de göstermektedir. Ümmetinin evliyasında meydana gelen kerametler hep onun mucizeleridir. Çünkü kerametler ona tabi olanlarda onun yolunda gidenlerde hasıl olmaktadır. Hatta bütün peygamberler onun ümmetinden olmak istedikleri için daha doğrusu hepsi onun nurundan yaratıldıkları için onların mucizeleri de Muhammed aleyhisselamın mucizelerinden sayılır. Mucize, Allahü tealanın izniyle ve yaratmasıyla meydana gelir. Peygamberler ancak, Allahü teâlânın yarattığı mucizeleri insanlara gösterirler. Sevgili peygamberimiz Muhammed aleyhisselamın mucizeleri zaman bakımından üçe ayrılır. Birincisi mübarek ruhu yaratıldığından itibaren bi’set zamanına yani peygamberliğinin bildirilmesine kadar olanlar. Bi’setten, vefatına kadar olanlar. Üçüncüsü vefatından kıyamete kadar olmuş ve olacak olanlar. Bunlardan birincilere irhas denir. Bunlar sayılamayacak kadar çoktur. İkinci kısımdaki mucizelerin üç bin kadar olduğu bildirilmiştir. Kimseden bir şey okumamış, öğrenmemiş, hiç yazı yazmamış iken ve seyahat etmeyen ve geçmişlerden ve etraftakilerden haberi olmayan insanlar arasında gelmiş iken, Tevrat’ta ve İncil’de ve bütün başka kitablarda yazılı şeyleri bildirdi. Geçmişlerin hâllerinden haber verdi. Her dinden, her meslekten ileri gelenlerin hepsini hüccet ve deliller söyleyerek susturdu.

Mucizeleri bizzat görmek veya güvenilir kimselerden duymak, bazısının iman etmesine, bazısının yakininin, imanının ve itikadının kuvvetlenmesine sebep olur. Ehl-i sünnet âlimleri Resulullahın (sallallahu aleyhi ve sellem)  ümmetine şefkat ve onun sünnetine uymaya teşvik için Resulullahın mucizelerini anlatan kitaplar yazmışlardır. Bu kıymetli kitaplardan birisi derin âlim ve büyük veli Mevlâna Abdurrahman Cami’nin “rahmetullahi aleyh” Şevahid-ün Nübüvve li takviyet-i ehlil fütüvve kitabıdır. Bu kitap İstanbul’daki Hakikat Kitabevi tarafından Şevahid-ün Nübüvve-Peygamberlik Müjdeleri adıyla Türkçe olarak neşredilmiştir.Peygamberimiz Muhammed

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.