Anketler ve Devlet Bahçeli’nin durumu…

A -
A +
Geçtiğimiz yılın kasım ayında yayınlanan anket sonuçlarını hatırlıyorsunuz değil mi? 
Unuttuysanız, hatırlatayım.
"Meral Akşener yüzde 22 ile uçuşa geçti" diyorlardı. Ankara'dan İstanbul'a doğru yürüyüş yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 30 bandını zorladığını iddia ediyorlardı. 
AK Parti'nin uçuruma doğru hızla yuvarlandığını, "Yüzde 37-38 sınırına düştü" diye müjdeliyor, MHP'nin baraj sınırının çok altına gerilediğini sevinç naraları atarak açıklıyorlardı. 
Tabii tüm bunları yaparken, gaz vermeyi ihmal etmedikleri HDP için, "Onların baraj sorunu yok, aksine giderek yükselen bir oy trendine sahipler" diyorlardı.
Aradan iki ay geçti. 
Ocak ayının ortalarında yeni anket sonuçları açıkladılar. Sonuçlar enteresandı:
AK Parti yüzde 40,10, CHP yüzde 25,31, İYİ Parti yüzde 14,22, HDP yüzde 10,79, MHP yüzde 7,09,
Diğer yüzde 2,49...
Sadece iki ay içinde AK Parti'nin oy oranını iki puan yukarı çektiler. Daha ilginci, Meral Akşener'in oy oranını 8 buçuk puan aşağı indirdiler.
MHP'ye olan alerjileri devam ettiği için oylarını, aynı oranda tuttular, HDP'ye olan sempatilerini ise "Onların baraj sorunu yok" diyerek tekrar gösterdiler. 
Bu anket sonuçları açıklandığında hepsine meydan okudum, "Sandıkta bu sonuçlar çıkarsa mesleği bırakırım" dediğimi sanırım hatırlıyorsunuzdur.
Gelelim bugüne...
Köşe yazarlarının hâlini görüyorsunuz değil mi? "Kemal Kılıçdaroğlu" ya da "CHP" demeye görün. Sesleri kesiliyor, suratları düşüyor ve başları göğüslerine düşüyor.
Neredeyse acı içinde inleyecek hâldeler!
Hemen hepsi ağız birliği etmişçesine, "CHP'den artık bir şey olmaz" diyor, başka bir şey demiyor. En olumlu konuşanı dahi "CHP yüzde 20 bandında oy alır" diyor. 
18 rakamını telaffuz edenler bile var, düşünün artık!
"Ya Peki Meral Akşener?" diye sorduğunuzda ise hayal kırıklıkları yüzlerinden okunuyor. 
Üç gün önce Habertürk'te katıldığım bir tartışma programında söz partilerin durumuna gelince, Sonar Araştırma Şirketinin sahibi Hakan Bayrakçı'ya son durumu sordum.
"Bir-iki ay önce İYİ Parti'yi yüzde 25 bandında gösteriyordunuz. Şimdi durum ne?" diye sordum, "8-9 bandında" demekle yetindi!
Vay anasını sayın seyirciler! 
"Uçuyor, kaçıyor, geliyor" diye methiye dizdikleri Meral Akşener'in yüzde 22'lik oyu iki ay içinde yüzde oranında 13 erimiş iyi mi?
Yersen tabii!..
Aslında yüzde 10'u dahi hiçbir dönemde yakalayamayan İYİ Parti'yi şişirmenin beyhude bir çaba olduğunu görünce hemen çark etmeye başladılar. 
Hakan Bayrakçı'nın Meral Akşener'den ziyade MHP ve Devlet Bahçeli ile ilgili söyledikleri çok daha önemliydi. 
MHP'nin son günlerde yürüttüğü politikalar sayesinde yeniden yükselişe geçtiğini ve önümüzdeki dönemde iktidar ortağı olacağını söyledi Bayrakçı...
Kendisini dinlerken, "E günaydın, kahvaltıyı nereye istersin?" diyesim geldi. 
Aylardır yazıyorum, bir kez daha tekrarlayayım.
MHP'nin asla ve kat'a bir baraj sorunu olmadı. Hele 15 Temmuz Darbe girişiminden sonraki millî ve ilkeli tutumu, ülke insanının MHP ve Bahçeli'ye duyduğu sempatiyi katbekat artırdı. 
Sayın Devlet Bahçeli 15 Temmuz sonrası yaptığı siyasetle, Türkiye'ye yön veren bir konuma geldi. Kimi zaman siyaseti domine eden açıklamalara imza atıyor. Bugün AK Parti'ye oy veren seçmenler "Benim ikinci partim MHP'dir" diyor. 
2019 gelip kapıya dayandığında, MHP'nin bir baraj sorunu olmadığına ve ayrıca Sayın Devlet Bahçeli'nin de ülke yönetiminde söz sahibi olduğuna şahit olacağız.
Ha!..
"Tereyağı gibi eriyor" dedikleri AK Parti'ye gelince... 
Parti'nin Erdoğan'ın olağanüstü çabaları sayesinde yeniden yüzde 50 sınırına dayandığını biraz yarım ağızla, biraz da utana sıkıla söyleyebiliyorlar.
Habertürk'te dile getirdiğim iddiayı burada bir kez daha sıralayayım.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019 seçimlerinde yüzde 55'i güle oynaya geçecek. CHP'nin ne kadar oy aldığını zaten hepimiz 15 yıldır görüyoruz. Ancak önümüzdeki dönemde bu oranı bile koruyamayacaklar. 
MHP'nin baraj sorunu olmayacak.
İYİ Parti yüzde 10 oranını asla yakalayamayacak, HDP büyük ihtimalle baraj altında kalacak. 
Varsa iddiaya giren, beri gelsin!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.