Yeni çözüm süreci mi?

A -
A +
Terörist başı Abdullah Öcalan'ın 8 yıl sonra avukatlarıyla görüştürülmesi üzerinden bir fırtına koparılıyor ki sormayın.
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de bu görüşmeye ses çıkarmaması farklı yorumları beraberinde getirdi.
"AK Parti İstanbul'u kaybedince Kürt kesimin oylarını kazanmak için bu yolu açtı" diyen de var "Bunlar çözüm sürecini yeniden başlatacak" iddiasını savunan da...
Öcalan ve avukatının görüşmesinden sonra gerek Kandil'den gerekse HDP'den gelen "Çözüm Süreci'ne kim olumlu bakarsa bizim oylarımız ona gidecektir" açıklaması kafaları iyiden iyiye karıştırdı. 
Ancak bu söylemden yola çıkıp, "AK Parti HDP ile anlaştı. 23 Haziran seçimlerinde HDP bu kez Binali Yıldırım'ı destekleyecek" yorumları yapmak belki normal görünebilir ama doğru değil.
Çünkü HDP ve Kandil bu açıklamaları, CHP'ye şantaj amacıyla yapıyor.
CHP ile HDP arasında seçim öncesi yapılan protokolün yok sayılması ve CHP'lilerin elde ettikleri başarıda HDP'nin katkısını yok saymasına yöneliktir bu konuşmalar!
Daha açık yazmak gerekirse...
Sezai Temelli, "Ekrem İmamoğlu da Mansur Yavaş da kazandığında bilecek ki HDP sayesinde kazandı. Ve bu nedenle bizleri yok sayamayacaklar, verdiğimiz oyların gereğini yerine getirecekler" diyordu seçim öncesi...
HDP şimdi de diyor ki:
"Yaptığımız protokole göre bir belediye başkan yardımcılığını ve belediyenin en önemli şirketinin genel müdürlüğünü bize verecektiniz. Bunu yapmaz ve bizi yok sayarsanız bu kez İstanbul seçimlerinde bizim desteğimizi alamazsınız!"
Bu kadar basit!
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Avukatları Abdullah Öcalan ile görüşebilir" söylemi üzerinden koparılan kıyamet de boşuna değil.
Birileri bu sözler üzerinden "Bahçeli de HDP ile iş birliğine göz kırptı" yorumunda bulunanların akıl ve ruh sağlığı konusunda sıkıntılı olduğunu düşünüyorum.
İYİ Parti lideri Meral Akşener'in, "Bahçeli yıllarca bebek katili dediği terörist başına Öcalan dedi bir sonraki adım galiba Sayın Öcalan olacak. Bu savrulmanın her seçmen açısından dikkate değer bulunup değerlendirileceğini düşünüyorum" demesi ise ayrı bir komedi...
Sanırım birilerinin kendisine, "Siz CHP ve HDP ile aynı çuvalın içindesiniz" hatırlatmasında bulunması iyi olacak!
Zira; seçim sonrası, "Ben aslında Selahattin Demirtaş'ın siyasi çizgisini çok beğeniyorum" demeci veren Ekrem İmamoğlu'na belediye başkanlığı verilsin diye gösterdiği mücadele ortada...
Selahattin Demirtaş'ın siyasi çizgisinin ne olduğunu sanırım hatırlatmaya gerek yok. "Biz daha APO'nun heykelini dikeceğiz" diyen, "PKK'lıların cenazesine gitmeyen partililer hakkında işlem yaparım" diyen biri olduğunu cümle âlem biliyor. 
El altından bu adamın içinde bulunduğu HDP'nin suyuna gidecek, CHP ile ittifaka girişeceksiniz. Sonra gelip, bize vatanperverlik, milliyetçilik dersi vereceksiniz.
Hiç kusura bakmayın ama millet bu zokayı yutmaz hanımefendi...
Kafanızda oluşan, "Ahmak millet" algısı, milletin gerçekten de ahmak olduğu anlamına gelmiyor. 
Bunu bilseniz iyi edersiniz...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.