Yeni bir darbe ihtimali var mı?

A -
A +
İstanbul Kısıklı'daki bir mekânda otururken masamıza gelen bir FETÖ'cü yazar "Devran değişecek" demiş ve şunları eklemişti:
"Bugün bizleri kırmızı kitaplara koyabilirsiniz ama yarın ne olacağını kimlerin kırmızı kitaba gireceğini göreceğiz!.."
FETÖ'cü yazar bu sözleri 2015 yılının mayıs ayında dile getirmişti. Bir yıl sonra 15 Temmuz darbe girişimi oldu. 
Darbenin üzerinden 3 buçuk yıl geçti. 
O tarihten sonra bazı yazılarımda, "Yeni bir darbe girişiminin daha olması ihtimali, 15 Temmuz'dan daha güçlüdür" demiştim...
Son birkaç gündür bazı yazarlar oluşan atmosfere ve gelişen şartlara dikkat çekerek yeni bir darbe ihtimalinin giderek güçlendiğini dile getiriyor.
Bu yazılardan endişe duyan bazı okurlar da bana bu ihtimalin gerçekten olup olmadığını soruyor.
Üzülerek söylemeliyim ki evet bu ihtimal var!
Çevremde gördüklerim bir fenalığın yeniden uyandırılmaya çalışıldığını gösteriyor. Belki de bana öyle geliyor. 
En iyisi ben gördüklerimi tek tek anlatayım, bir darbe girişimi ihtimali var mı yok mu siz karar verin.
Hiç unutmam...
Son yerel seçimlerde Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı binde bir civarında iken...
Yani oy sayımı gece yarısı sürerken davetli olduğum bir televizyon kanalının Ankara temsilcisi ile karşılaşınca kendisine hâl hatır sorduğumda bana şu cevabı vermişti:
"Nasıl olacağız kardeşim? Kötüyüz işte görüyorsunuz Ekrem İmamoğlu'na yapılanları görüyorsunuz. Ama az kaldı bu devran böyle gitmeyecek. Bu iktidar öyle ya da böyle gidecek..."
Yerel seçimde sadece belediye başkanı seçerken, bir televizyonun Ankara temsilcisinin "Bu iktidar gidecek" demesi bana çok tuhaf ve manidar gelmişti.
Son dönemlerde konuştuğum her bir muhalif isimden de aynı cümleyi duyuyorum:
"Bu böyle gitmez kardeşim, devran dönecek!"
Buna ilave olarak...
1- Hiçbir gerekçe yokken CHP'nin CNN Türk'ü boykot etmesi de bana çok manidar geliyor.
2- Hiçbir gerekçe yokken CHP'li isimlerin "FETÖ'nün siyasi ayağı" tartışması üzerinden AK Parti'ye saydırması bana normal gelmiyor.
3- AK Partiden ayrılarak yeni parti kurmaya çalışan isimlerin geçmişte yapılan her şeyi AK Parti ve Erdoğan'a mal etmesi ve "Biz direndik ama başaramadık" diyerek kendilerini temize çekme çalışmaları bana normal gelmiyor.
4- Suriye konusundaki son gelişmeler, Esad'ın ölümü göze alarak Türkiye'ye saldırması normal bir durum değil. 
5- CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun son grup toplantısını açın tekrar izleyin. FETÖ’nün siyasi ayağının lideri olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı ve AK Partilileri gösterdiğini göreceksiniz.
Darbe gecesi tankların içinden geçerek Bakırköy’deki CHP’li bir ismin evine giden ve darbeyi televizyondan izleyen birinin bunu söylemesi normal değil.
İçinden pek çok FETÖ’cü danışman, milletvekili ve belediye başkanı çıkaran CHP’nin bunları yok sayarak ısrar ve inatla “FETÖ’nün siyasi ayağı bulunsun” demesi normal değil…
Bu maddeler ilk bakışta birbirinden alakasız gibi görünebilir ama içteki ve dıştaki gelişmelere baktığınızda hepsinin aynı kapıya çıktığını görürsünüz.
Peki asker bir önceki başarısız darbe girişimine rağmen yeni bir darbe girişiminde bulunur mu?
Arkadaşlar...
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tüm kademelerini suçlama niyetinde değilim...
Ama askerin içinde hâlâ FETÖ'cüler olduğunu ve zemin yokladıklarını hepimiz biliyoruz. Ayrıca yine Türk Silahlı Kuvvetleri içinde Erdoğan'dan ve AK Parti'den nefret eden bir kesimin olduğunu da biliyoruz.
Son yerel seçimlerde, askerî lojmanlarda CHP'ye çıkan oy oranları yüzde 70 yüzde 84 arasında dersem, sanırım ne demek istediğimi daha iyi anlatmış olurum!
Devletin üst düzey bürokratlarının oturduğu lojmanlardaki oy sonuçlarının da aynı oranda CHP lehine olduğunu daha önce dile getirmiştim.
Son olarak...
Dışarıya göz attığınızda, yani FETÖ'cü üst düzey isimlerin sosyal medya paylaşımlarına baktığınızda onların da tıpkı içerideki CHP'liler gibi, "Bu devran değişecek az kaldı" tarzında yorumlar yaptığını görürsünüz.
Toparlayacak olursam...
Evet, bir darbe girişimi ihtimali var kardeşim. Hem de 15 Temmuz'dan daha güçlü belirtiler gösteriyor.
Tepeden tırnağa herkesin bu noktada her zamankinden daha uyanık olmasında büyük yarar var.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.