İYİ Parti ve HDP ortaklığı!..

A -
A +
Ümit Özdağ'ın, partisinin İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu hakkındaki "FETÖ'cü" imasıyla başlayan tartışma başka bir noktaya saptı. Özdağ son olarak partisinin HDP'nin de içinde olduğu Millet İttifakı'na bağlı partilerle yeni Anayasa çalışması yaptığını açıkladı. 
Açıkladı ve kızılca kıyamet koptu.
Meral Akşener, Özdağ'ı yalancılıkla suçlayarak herkesi bir sözüyle ikna edebileceğini düşündü ama bu işten bir sözle sıyrılmak pek mümkün değil.
Değil çünkü Ümit Özdağ'ın doğru söylediğini söyleyen isimler var. Hatta bunu Ümit Özdağ'dan çok önce açıklayan isimler var. Bunlardan biri de CHP'nin hukukçu milletvekili İbrahim Kaboğlu...
Kaboğlu, Anayasa taslağını HDP, İYİ Parti, CHP ve Saadet Partisi'nin birlikte hazırladığını teee 3 Ekim 2019'da kamuoyuna açıklamış!.. CNN Türk, Kaboğlu'nun o açıklamasını bulup ortaya çıkardı. 
Sadece Kaboğlu değil...
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da dört partinin el ele vererek Anayasa taslağı üzerinde çalıştığını itiraf ediyor. 
Yani anlayacağınız...
Akşener, Ümit Özdağ'ı, CHP ise Meral Akşener'i yalanlıyor. Yalnız dikkatinizi çekerim. HDP konuyla ilgili tek kelam etmiyor. Son dönemlerde kendilerini dışlıyormuş gibi görünen Meral Akşener'in biraz azap çekmesini istiyor olacaklar ki sessiz kalmayı tercih ediyorlar.
Ümit Özdağ'ın söylediği şeyler öyle basit şeyler değil.
Şu noktada anlaşalım. Seçim döneminde bu partinin oyunu almak için ittifak yaparsınız, bunu millet bir yere kadar anlar. Ama terör örgütünün siyasi ayağıyla oturup Anayasa taslağı hazırlarsanız bunu Allah'ın bir tek kulu anlamaz, kabullenmez, kabullenemez!
Çünkü HDP ile Anayasa hazırlığı demek, PKK ile oturup anlaşma yapmak demek. Hem öyle bir çalışma ki partinizin içinde kimsenin bundan haberi yok. Meseleyi Türkiye'den sakladığınız yetmiyormuş gibi kendi partili dava arkadaşlarınızdan da saklıyorsunuz.
Sahi...
Üzerinde mutabakat sağlanan Anayasa taslağının maddelerini görmemiz mümkün müdür acaba? 
Devletin resmî dili ne olarak belirleniyor mesela? Yoksa iki dil üzerinde bir anlaşma mı var?
Ya da HDP'nin istediği gibi bir özerklik veriliyor mu? PKK paçavrası ikinci bayrak olarak tanımlanıyor mu? "Güneydoğu'da bu bayrak da dalgalanacak" sözü veriliyor mu?
Bana kızmayın hemen!
HDP ile masaya oturuyorsanız, HDP'nin bu taleplerde bulunmayacağını düşünmüyorsunuz değil mi?
CHP bu taleplere gözünü kırpmadan "tamam" der. Kılıçdaroğlu zaten bu konuda gevşek davranacağını aylardır dile getiriyordu. Görünen o ki bu noktada üzüm üzüme baka baka kararmış. Meral Akşener de Kılıçdaroğlu ile aynı noktaya gelmiş.
Artık şunu netleştirelim!
Selahattin Demirtaş gibi bir terörist ile kahvaltıya "Hayır" diyemeyen Meral Akşener milliyetçi değildir. Ülkücü hiç değildir. Onun için Akşener'i bu noktada destekleyenler de kendisine milliyetçi ya da ülkücü demesin!..
Bir adım öteye gidiyorum.
HDP'nin gizli müttefiki olan İP, ülkücü ve milliyetçi bir parti değil. Tıpkı CHP'nin Atatürkçü bir parti olmadığı gibi. Bu nedenle iki parti de HDP ile gizli saklı işler çevirebilir. 
Ve artık anlaşıldı ki Meral Akşener'in hasmı HDP ya da PKK değil, MHP ve AK Partidir.
Ne diyeyim.
Allah bunların peşinden gidenlere akıl fikir ihsan etsin!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.