İmamoğlu ‘kayyum’ istiyor!

A -
A +
Daha önce Sakine Cansız isimli katil teröristin kitaplarını satan İstanbul Büyükşehir Belediyesi teröre destek amacıyla bir adım daha attı.
Cezaevinde tutuklu bulunan terörist Selahattin Demirtaş'ın dağdaki ağabeyi, Nuretttin Demirtaş'ın yazdığı kitabın İBB kitabevinde satıldığı ortaya çıktı.
Nurettin Demirtaş, terör örgütünün dağ kadrosunda sözde "kültür kolu" başkanı ama silahlı terör eylemleriyle de bilinen bir hain...
Şimdiye kadar yaptığı pek çok açıklamada, "Türkiye'yi alev alev yakarız, İstanbul'u kan gölüne çeviririz" şeklinde açıklamalarıyla tanıdığımız Nurettin Demirtaş'ın nasıl bir kültüre sahip olduğunu bütün Türkiye biliyor.
Bu onursuz teröristin yazdığı "Onur Borcu" isimli kitabın İBB sitesinde satıldığı ortaya çıkınca taraflı tarafsız herkes "Teröristin kitabı mı satılırmış?" diyerek bir isyan çığlığı attı. 
Bu çığlık İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni sallamış olacak ki kitabın bulunduğu sayfa erişime kapatıldı. 
Terörist Selahattin Demirtaş'ın çizgisini beğendiğini söyleyen Ekrem İmamoğlu onca tepkiye rağmen şimdiye kadar bir açıklama yapmış değil. Ona yerel seçimlerde destek veren İYİ Parti ve Saadet Partisi cenahı da âdeta üç maymunu oynuyor günlerdir... 
Ne diyeyim, herkes kendisine yakışanı yapar.
Bu noktada Ekrem İmamoğlu'na oy veren seçmen kesimine, "İstanbul için her şey güzel oldu mu?" diye sorma aşamasını çoktan geçtiğimizi düşünüyorum. Zira onlar da artık "Erdoğan gitsin, gerekirse PKK'ya bile razıyız" diyecek kıvama gelmiş görünüyor.
Yalnız burada gözden kaçan bir detay olduğunu düşünüyorum.
O da şu:
İstanbul'da şu ana kadar taş üstüne taş koyamayan, el attığı her işi yüzüne gözüne bulaştıran Ekrem İmamoğlu bu kenti yönetemeyeceğini anlamış görünüyor.
Malumunuz, ilk günden bu yana bir hayali var.
Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmak...
Ancak bu beceriksizliğin kendisini hayal ettiği Cumhurbaşkanlığı makamına taşımayacağının da farkında...
Bu nedenle Belediye mevzuatına ve kanunlara uymayan bütün suçların altına imza atmakta bir sakınca görmüyor.
Hedefi ve hayali yaptığı bu hatalar sonucunda suçlu bulunmak ve görevden alınmak. Yani anlayacağınız Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanması için gayret ediyor.
Bu noktada oluşacak bir mağduriyeti zıplama tahtası olarak kullanıp ilk genel seçimlerde daha yukarılara tırmanmayı hedefliyor. 
Peki bunu başarabilir mi?
Arkasında duran ve hiçbir şeyi sorgulama gereği duymayan seçmen kitlesine bakılırsa başarma ihtimali çok yüksek...
Bu nedenle...
İmamoğlu hakkında atılacak her adımın dikkatli atılması gerekiyor. 
Belediye Başkanları'nı görevden alma yetkisi bildiğiniz üzere İçişleri Bakanlığı'nda...
Ben bu noktada İçişleri Bakanlığı'nın konunun hassasiyetini bildiğini ve İmamoğlu'nun eline mağduriyet kozu vermeyeceğini düşünüyorum. 
Ancak İmamoğlu ve ekibi bir oyun çevirip de İçişleri Bakanlığı'nı bu işe mecbur eder mi?
İşte bu konuda büyük endişelerim var. 
Daha fazla detay vermek şimdilik doğru olmaz.
Bakalım zaman bize ne gösterecek...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.