“Başıma bu da mı gelecekti?”

A -
A +
 “Ardından altı ay geçmeden üçüncü bir mide ameliyatı yapılarak midem tamamen alındı.”
 
Babam trafik kazasında vefat edince annemin öz annem olmadığını öğrenmek ve öz annemi aramaya başlamak hayatımı allak bullak etmeye yetmişti gerçekten.
Meğer babam üvey annemle evlenmiş. Evlendikten sonra beni yanlarına almışlar. Babam, aşırı disiplin sahibi birisiydi. Ve babam hayatta iken ben ailede herhangi bir sıkıntı yaşamamıştım. Babamın bu disiplininden dolayı da üvey annem bize hiçbir şeyi anlatmamış.
Ama kader işte… Babam trafik kazasında vefat edince üvey annem serbest yaşamaya başlamıştı. Ben de zaten o zaman anladım evdeki gerçek durumumu.
Türkan adındaki üvey annem hâliyle babamın emekli maaşını da alıyordu. Ben ise babamı kaybettiğim gibi o evdeki evlat mevkiini de kaybetmiştim. Üzüntüden mide kanaması geçirdim. Midemden ameliyat oldum.
Hayatın zorlukları bir yandan ana hasreti bir yandan beni yiyip bitiriyordu.
Aradan iki sene geçmişti ki ikinci bir mide ameliyatı olmak zorunda kaldım. Yine bu sürede bir evlilik söz konusu oldu. Ardından altı ay geçmeden üçüncü bir mide ameliyatı yapılarak midem tamamen alındı.
Evlendiğim eşim de öksüz bir kimseydi. Ben de aslında öksüz değil miydim? Birlikte tencere kapak geçinip gidecektik. Ama ameliyat sonrası benim on beş yıllık mobilyacılık hayatım son buldu.
Başıma bu da mı gelecekti? Ben hastanede iken iş ortağım ile eşim anlaşmış. Ben hastanedeyken benim evimde kalmışlar. Durumu öğrenince hemen boşanma davası açtım. Utanmaz kadın mahkemede sanki bana inat kahkaha atıyor; 
“Senin gibi sakat insanla ne yapayım?” diyordu.
Ama bu evlilikten Eda isminde bir kızım vardı. Onu da velayet yoluyla benden aldılar. Yavrumu nasıl görecektim? Yavrum burnumda tütüyordu. Sağa sola danıştım. “Haciz yoluyla görebilirsin” dediler. Ama dava açmaya masrafları karşılamaya para bulamadım. Çünkü çalışamıyordum ve ekonomik gücüm yoktu.
Bana bu sürede de zaten komşularım bakıyordu. Kendime gelebilmem için iyi beslenme protein vitamin besin değeri yüksek gıdalar almalıydım. Ama ben akşam eve bir ekmek alıp dönebildiğimde hâlime şükrediyordum...
Bu perişan hâldeyken ağabeyimden müjde gibi bir haber geldi. Beni yanlarında kalmaya davet ediyorlardı… DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.