İmrendiğim gence bak!..

A -
A +
 “Tedavi dönüşü eve geldiğimde çocuklarımda biraz endişeli ve tuhaf suskunluk vardı...”
 
 
Yıllar önceydi. Ankara Kavacık Semtinde oturuyordum. Hastalığım sebebiyle Kızılay’a fizik tedaviye gidiyordum. Tedavi genellikle öğle saatlerinde başlıyordu... Bir gün yine tedavi olmak üzere hazırlanıp yola çıktım. Durakta otobüs beklerken, durağın hemen arkasında bulunan camiden ezanlar okunmaya başladı. Ben de abdestim varken hastanede belki eda edemem düşüncesiyle mahalle camimizin bir kenarında namazımı eda edip öyle gitmeyi düşündüm.
Caminin hemen giriş kısmında kendi başıma kılıp gidecektim. Camiye yaklaştığımda 25-30 yaşlarında bir gencin şadırvanda abdest aldığını gördüm. Gencin namaz kılıyor olmasına doğrusu çok sevindim. Genç yaşta Allaha ibadet edebilmek ne güzel duyguydu. Benim de o yaşlarda oğlum vardı. Onun da hidayete kavuşması için Rabbime dua ettim.
Ben bu duygularla namazımı kılıp dışarıya çıkarken genç de abdestini almış namaz kılmak için içeri girmişti. Otobüse yetişebilmek için durağa yürüdüm. Beklediğim otobüs bir süre sonra geldi. İnenler indi binenler bindik. Otobüs tam hareket edecekken bir kişinin el ettiğini görerek bekledi şoför.
Gelen yolcunun kim olduğuna baktığımızda o genç olduğunu gördüm. Omuzunda da kocaman bir çuval vardı. Nefes nefese otobüse binen gence bakarak “Allah Allah ne çabuk namaz kıldı da geldi? Ben namazdan çıkarken o yeni içeri giriyordu” diye düşündüm. Ama fazla da üzerinde durmadım. Tedavi dönüşünde eve geldiğimde çocuklarda tuhaf bir suskunluk vardı. “İki polis gelip seni sordular anne” dediler. Polislerle ne işim olabilirdi ki?
O sıra eve telefon geldi. Karakoldan polislerdi. Oğlumu da yanıma alarak karakola gittim. Öğrendim ki camide öğle namazında halı çalınmış. Cami cemaati de benim öğle namazını orada kıldığım için bir soralım” diye polise bildirmişler. Gördüklerimi olduğu gibi anlattım. Cami cemaati ve mahalleli birbirimizi tanıyorduk. Zaten cami cemaati beni suçlamak yerine benim haberim var mı diye benden yardım istiyordu.
Bana polisler “o gencin fotoğrafını görsen tanır mısın?” dediler. “Tanırım” dedim. Fakat gösterdikleri birçok fotoğraf içinde o gencin resmi yoktu.
Polisler o genci arayadursun ben cami gibi mübarek bir yerde hem de namaz kılıyormuş gibi davranarak hırsızlık yapıldığına kahrolmuştum.
Şimdi bütün camilere kamera konulması vahametin boyutunu ortaya koymaya yetiyor sanırım.
             Bedia K.-Ankara
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.