#}

Yaser Arafat’ın Türk Bayrağı tepkisi!

A -
A +
“Libya bayrağının yanına Türk Bayrağını da çektim. O merasimde İdi Amin de vardı...”
 
Kahraman Mehmetçiğimizin başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'na, Birleşmiş Milletler nezdinde sessiz kalanlar, kınayanlar ve az da olsa destek verenler oldu.
Ama Türkiye’nin her vesileyle yanlarında olduğu, her türlü insani yardımı yerine getirmeye çalıştığı Filistin'in tavrı kamuoyunda şaşkınlık meydana getirdi…
Bizim de hatırımıza uzun yıllar Libya’da Türk Müteahhit olarak çalışan rahmetli İbrahim Cevahir Ağabey'in “Tarihe Not Düşüyorum” isimli hatırat kitabından enteresan bir bölüm geldi:
-Benim yurt dışında ilk aldığım iş, İtalyanların yaptığı havaalanıydı. Amerikalıların atış poligonuydu orası. Tarih 6 Mayıs 1976… Amerikalıların Libya’dan gidişinin 10’uncu yılı merasimi vardı…
Merasimin yapıldığı platform benim şantiyemdi. Merasim için gereken her şeyi ben hazırladım. Keresteden oturma yerleri yaptım… Dört bin kişilik yemek hazırladım… Ama kim bilir hangi endişeden dolayı yemeği verdirmediler.
Yedirilmeyen yemeğin parasını ödemek istediler onu da ben kabul etmedim. Şehirden başka yemek geldi, onu verdiler. Bizim yemeği kullanmayıp “halka dağıtın” dediler, dağıttım halka.
Orada Libya bayrağını göndere çektik. Libya bayrağının 50 cm aşağısına da Türk Bayrağı’nı çektim. O merasimde İdi Amin de vardı. Yaser Arafat, protokolde Kaddafi’nin yanına oturdu. Bir arka sırada da bizim Türk Büyükelçisi Hikmet Özkan oturuyordu. O konuşmaları duyuyor ve anlıyordu. Diyor ki Arafat Kaddafi’ye:
“Bu Türk Bayrağı’nın ne işi var orada!..”
Kaddafi bu soruya cevap olarak, “müteahhitlik yapan firma Türk firması” olduğundan dolayı diyor.
Arafat’ın o tepkisi, niçin asıldığının sebebini öğrenmek için değildi. Türk bayrağının orada olmasına tepkili olmasıydı.

Ben de görmüştüm Yaser Arafat, Kaddafi’ye Türk bayrağını gösterdi. O ne dedi bilmiyorum. Fakat hemen arka sıradaki büyükelçi bana işaret etti. Yanına gittim. Büyükelçiyle birlikte ikinci sıradaydık. Aslında büyükelçimizin protokoldeki yerini bizzat üs komutanından da isteyerek Kaddafi’nin ve o devlet başkanlarının arkasındaki sırada ben ayırtmıştım. DEVAMI YARIN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.