Biz rüya mı görmüştük?

A -
A +

 “Kimsenin suyu akmamıştı da bizim evimize o sımsıcak su nasıl akmıştı onca saat?!.”

Yıllar geçtiği hâlde unutamadığım bir hatıramdır. Güney sahillerinde yaz gelirken kışlıklar kaldırılıp evler temizlenip yerleştirilir.
Yıllar önce böyle günlerden biriydi. Yedi katlı apartmanın 1. katında oturuyorduk. O günlerde tek derdimiz susuzluktu. Apartmanın su hidroforu bozuktu. Evde çamaşır, bulaşık birikmişti... Yöneticimiz sağa sola koşuşturuyor ustalar geliyor ama bir türlü randıman alınamıyordu... Günlerden cuma idi. Susuzluğun verdiği bıkkınlıkla oturmuş Allaha yalvarıyordum: “Allah’ım, sevdiğin kullar hürmetine, sularımız gelse de işlerimizi bitirsek” diye.
Vakit öğleye yaklaştığında sıkıntıdan zaman geçirmek için babaannemlere ziyarete gittim. Gideli yarım saat olmamıştı ki annem evden telefonla aradı:
-Kızım koş çabuk gel. Sular akmaya başladı koş!
O kadar sevindim ki koşa koşa evimize geldim. Evet sularımız akmaya başlamıştı. Ama sularda bir tuhaflık vardı. Sularımız sımsıcak akıyordu. Isıtmaya gerek duymadan kullanabiliyorduk. Ben ve annem o an suyun sıcak mı soğuk mu olduğunu düşünecek hâlde de değildik.
Hemen dört elle işlere koyulduk. Annem bulaşıkları yıkıyor ben evi siliyordum. Çamaşırları da yıkayıp sevinç içinde işlerimizi bitirmiştik.
Suların sımsıcak akmasına bir anlam veremedik. Sular nasıl ısınmıştı öyle? Hava kararıp akşam olduğunda babam eve geldi. Derken sularımız yine kesildi. Bu arada yöneticimiz kapı kapı dolaşıp diyordu ki: “Su motoru tamirden yarın gelecek. Suyu bir gün daha bekleyeceksiniz. Kusura bakmayın!”
Biz yöneticimizin bu sözlerine de şaşırdık. Yalnız ben dedim ki: “Ama öğleden ikindiye kadar sular aktı. Biz bütün işlerimizi gördük.”
Bu sözüme şaşıran yönetici dedi ki: “Bir yanlışınız var. Sistem tamirde ve suyun akması mümkün değil!..”
Bu defa yan dairedeki komşulardan başlayıp birkaç komşuya sorduk. Hiçbirinin evine su gelmemişti. Peki kimsenin suyu akmamıştı da bizim evimize üstelik o sımsıcak su nasıl akmıştı?
İnanamayıp hidroforun bulunduğu kısma gidip baktık. Annem de ben de gördüğümüz manzara karşısında yeni bir şok yaşadık! Çünkü gerçekten de hidrofor sökülüp tamire götürülmüştü. Apartmana su veren borunun ucunda da kocaman bir tıpa vardı...
Peki biz rüya mı görmüştük? Hemen mutfağa çıkıp baktık tabaklar çanaklar her şey pırıl pırıl… Acaba bu su duamız neticesinde bizim için akan bir su muydu?
            L.E-Mersin

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.