İnsanın zaafıyla şaka olmaz!

A -
A +
 “Yapma şunu al buradan götür çok korktum, neden getirdin bunu buraya!”
 
Yine bir gün sağlık ocağında odamda oturmuş hasta bekliyordum. Yalnızdım ve kimse yoktu. Mevsim yaz olduğu için köyde hemen herkes bağında, bahçesinde, tarlasında çalıştığı için gündüz pek hasta olmuyordu. Yanımızdaki köy kahvesinde işe güce gidemeyen birkaç ihtiyar dışında fazla kimse de görünmüyordu. Can sıkıntısından elime gazete alıp okumaya başladım. İyice dalmış otururken mahalleden Ali isminde bir komşumuz açık olan kapıdan başını uzattı, içeride kimse var mı yok mu diye kontrol ettikten sonra kimsenin olmadığını görünce yavaş yavaş içeri girdi. Yanıma yaklaştı ama nedense bir eli arkadaydı ve neden o elini öyle tuttuğuna bir anlam verememiştim, eli de zaten net olarak görünmüyordu.
Ben daha bir şey sormama kalmadan arkada tuttuğu elini öne doğru getirerek
“Aslan Bey bunu bir muayene edebilir misin?” demez mi?
Baktım elinde boynundan sıkıca tutmuş kuyruğu yere değen bir metre boyunda canlı bir yılan. Hayvan kuyruğunu sallıyor, kıvranıyor kendisini kurtarmaya çalışıyordu. Hayvanı görmemle yerimden fırlamam bir oldu. Oturduğum koltuktan muayene masasının üstüne çıktım. Çok korkmuştum. Elim ayağım titriyor düşmemek için kendimi zor tutuyordum. Zoraki bir şekilde Ali’ye çıkıştım:
“Yapma şunu al buradan götür çok korktum, neden getirdin bunu buraya!” diye çıkıştım.
O hâlâ gülerek yılanı elinde tutmuş öylece bekliyordu.
Son bir gayretle köy konağının bahçesine bakan taraftaki camı açtım ve iki metre yükseklikten aşağıya atlamaya hazırlık yapmaya başladım ama elim ayağım birbirine dolaşmaya başlamıştı. Birkaç saniye bekleyişten sonra benim çok korktuğumu, rengimin solduğunu görmüş olacak ki yaptığı şakaya kendi de pişman bir hâlde sağlık ocağından çıkıp köy konağının yan tarafındaki muhtarlık odasına doğru yürüdü. Biraz sonra baktım bizim Muhtar Hacı Abi uzaktan camdan bana el sallıyor, gülüyor.
Zaten şüphelenmiştim ama şakayı onun yaptırdığını iyice anlamış ve o korkuyla onunla üç gün dargın durmuş, konuşmamıştım. Bir insanın zaafıyla şaka olmayacağını bilmeyen insan kim olursa olsun zarar verebilir. Onun içindir ki kiminle olursa olsun her zaman her yerde her şakayı yapmak doğru değildir. Her insanın her şakayı kaldırması mümkün olmadığı gibi bazı şakalar sonu istenmeyen kötü sonuçlara bile sebep olabilir...
               Em. Sağ. Yazar Aslan Torun
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.