Suna Pekuysal’ın hastalığı mı?

A -
A +
“Doktor, MR’ı inceleyince, çok ciddi bir hastalığın var, Suna Pekuysal’ın hastalığından dedi.”
 
Geçmek bilmeyen ağrılarımla ilgili hatıramı anlatmaya devam ediyorum...
2006 yılında bel ağrısı şikâyetiyle gittiğim doktordan belimde fıtık başlangıcı olduğunu öğrendim. Doktorun ihtarı üzerine zaruri olmadıkça ayağa kalkmamaya başladım. Bir defa kalktığımda fenalaştım, hareket dahi edemiyordum. Battaniyeyle beni acile götürdüler, acilde iğne yapıldı ve ağrılarımı dindirdi. Devam eden 2 yıl boyunca sürekli ayaklarım şişiyordu. Bir hafta civarı süren şişkinlikler zaman zaman geçiyor ancak çok geçmeden tekrar başlıyordu. Hekimler çözüm bulamamışlardı.
2008 yılına gelindiğinde 3. çocuğuma hamile kaldım. Aile apartmanından ayrılıp çekirdek aile olarak yaşamaya başladığımızda rahat bir hamilelik dönemi geçirdim. Daha sonra bebeğe de dönüşümlü bakıyorduk, ayağım hamilelik sonrası hiç şişmedi. Ancak 2010 yılına yaklaştığımızda diz ağrılarım yeniden şiddetlendi. Doktora gittiğimde 3 menüsküs yırtığım olduğunu öğrendim ve ameliyat oldum.
Ameliyat sonrası yeterince dinlenemeyip bacaklarımı zorladığım için sağ bacağımda ödem oluştu. Ağrı kesicilerle idare ediyordum ancak 2012 yılına gelindiğinde ağrılarım dayanılmaz bir hâl almıştı ve yeniden doktor doktor dolaşmaya başladım...
Gittiğim bir doktor, çektirdiğim filme bakıp “sol femurda kist olduğunu” söyledi ancak raporda kist gözükmüyordu. Tekrar MR çektirdim ve kistin varlığı kesinleşti. Bunun üzerine kemik kisti ve menüsküs ameliyatı oldum. Kistten ilk şüphelenen doktorum MR’ı gördüğünde belimde ödem olduğunu, fizik tedaviye gitmem gerektiğini söyledi.
Ancak ben onu ihmal ettim ve böylece bir yıl daha geçti. Ağrılarım şiddetlenince tekrar doktora gittim. Bu doktora ilk kez görünüyordum. Doktor, MR’ı inceler incelemez “çok ciddi bir hastalığın var, Suna Pekuysal’ın hastalığından” dedi.
Beni romatalojiye yönlendirip tanıdığı bir doktorun ismini verdi. Ancak ben o doktordan randevu alamadım, başka bir doktordan randevu aldım. Ona MR’ı gösterdiğimde bir şeyimin olmadığını ve ağrı kesici vereceğini söyledi. Ağrı kesici istemedim ve hastaneden çıktım. İlk MR çektirdiğim hastaneye yeniden gittim. Farklı bir doktora tekrar MR’ı gösterdim. O da bana Ankilozan Spondilit hastalarının uyguladığı egzersizleri verip bende bu hastalığın olmadığını ancak egzersizlerin iyi geleceğini söyledi. DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.