Artık uyumaya korkar olmuştum!..

A -
A +
“Artık çaresiz bir durumdaydım. Ne yapacağımı şaşırır hâle gelmiştim...”
 
Geçmek bilmeyen ağrılarımla ilgili yaşadıklarımı bugün de anlatmaya devam ediyorum...
Daha sonra büyük zorluklarla romatolojiden randevu bulabildim. Romatolojide parmaklarımı, eklemlerimi ve boynumu ne kadar eğebildiğimi incelediler biri ağrı kesici olmak üzere ilaç tedavisi başlattılar.
Kısa bir süre sonra sol dizim tekrar şişmeye başladı. Takipli olduğum hastaneye gittim. Randevu almadığım için takipli hasta olmama rağmen oradaki doktorlar nedense ilgilenmediler. Sonra birkaç tanıdık vasıtasıyla başhekime ulaştım. 3 gün süren gidip gelmenin sonucunda test yapıldı ve dizimdeki sıvı (ödem) boşaltıldı. Kortizon yapıldı. Daha sonra, memnun olmadığım için o hastaneyi bıraktım.
Ankilozan Spondilit’ten ilk şüphelenip MR isteyen doktorumun çalıştığı hastaneye gittim. İlaçlarımı kullanmaya devam ediyordum. Fakat yine de ataklar geçiriyordum. Yatarken kaskatı kesiliyor, hareket edemiyordum. Birinden yardım alarak ancak hareket edebiliyordum. İlaç dozumu günde 3’e çıkarmışlardı. Toplamda günde 6 adet (3 doz) kullanmaya başlayınca gece aniden uyanıp kusmalarım başladı. Artık uyumaya korkar olmuştum. Yatakta kımıldadığımda ani kramplar giriyordu.
Hepatit B taşıyıcısı olduğum için kortizon içeren ilaçlar veremiyorlardı. Artık çaresiz bir durumdaydım. Ne yapacağımı şaşırır hâle gelmiştim.
Bir gün internetten hastalığım ile ilgili araştırma yaparken bir akupunktur polikliniğini buldum. Hastalığımın tedavisinin de tedavi programında olduğunu yazıyordu. İlk başta fazla üzerinde durmadım çünkü bir tanıdığım, zayıflamak için akupunktura gidiyordu, dolayısıyla benimki gibi ciddi bir hastalığa çare olabileceğine ihtimal vermedim...
Birkaç gün sonra, arkadaşlarla bir araya geldiğimiz bir gün, bir arkadaşım, annesinin omuz ağrıları için akupunktur tedavisi gördüğünü ve çok memnun kaldıklarını söyledi. Bunun üzerine tekrar araştırmaya koyuldum ve akupunktur uzmanı Dr. İsmail Bey'e gittim. Rahatsızlıklarım hakkında konuştuk. Bize çok moral verdi...
Kasım 2014’te başladığım tedavi, şikâyetlerimi yüzde seksen oranında bitirdi. Sonrasında dizimdeki sıvı artışı durmuş, boyun fıtığı ağrılarım yok olmuştu. Hayret ettim, dört fıtığım olmasına rağmen hiçbir ağrım kalmamıştı. DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.