"Tebrik etmenizi beklemiyorum!"

A -
A +
Ankara Sağırlar Okulunda geçen bir öğretmenler toplantısını ve bu toplantıda Figen Öğretmenin konuşmaları üzerine midesi bulanan bazı öğretmenlerin verdiği tepki sonrası yaşananları anlatmaya bugün de devam ediyorum...
Kurul karışmıştı. Figen Hanım'ı destekleyenler de vardı gerçi fakat onların sesi pek gür çıkmıyordu. Gür sesle konuşanlar daha çok karşı olanlardı. Öğretmenler odasını bu anlamda bir uğultu sarmış iken Figen Hanım'ın kararlı ve gür sesi duyuldu.
-Bir dakika arkadaşlar!
Onu duyan herkes sustu. Bazıları belki de özür dileyeceğini umuyorlardı. Fakat hiç de öyle olmadı. Figen Hanım salonu dikkatlice süzdü. Eleştirenlere tek tek bakarak konuşmaya başladı:
“Değerli arkadaşlar, bakıyorum da bazılarınızın kalbine hiç çocuk sevgisi uğramamış! İğrenenler bir an evvel bu meslekten ayrılsa iyi eder! Çünkü özellikle özel eğitimde bu özveriyi yapamayan başarılı olamaz! Çocuğu sevmeyen de bu tür davranışlara katlanamaz. Beni tebrik etmenizi beklemiyordum. Fakat tavrınızı çok yadırgadım. Eleştirilerinizden etkilenerek bu tür davranışlarımdan vazgeçeceğimi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Şunu bilin ki, ellerin kirlenmesi o kadar önemli değil, kirlenen uzuvlar temizlenebilir. Asıl olan gönüllerin temizliğidir. Bu temizliği sağlayan da sevgidir. Kirlenen bir kalbi, sevginin dışında hiçbir şey temizleyemez.”
Figen Hanım konuştukça ortalık sessizliğe bürünmüştü. Herkes hayal kırıklığına uğramıştı. Onun özür dileyerek ortamı yatıştıracağını sananlar suspus olmuş, sanki kaçacak delik arıyorlardı. Artık bu noktadan sonra kimsenin ona cevap verebilecek hâli kalmamıştı.
Bu zor durumu okul müdürü kurtarmaya çalıştı:
“Arkadaşlar on dakika ihtiyaç molası verelim. Tekrar toplantıya devam edeceğiz” diyerek dışarı çıktı. On on beş dakika sonra toplantı yeniden başladı. Ancak gündem başkaydı. Bu konu bir daha açılmadı. O günkü toplantının kalan kısmı olaysız, fakat can sıkıcı şekilde tamamlandı...
Bir süre sonra Figen Hanım'a, Hacettepe Üniversitesinden, “Özel Eğitim Bölümü”nde öğretim görevlisi olarak çalışması için teklif geldi. Bu teklif kaçırılmayacak derecede ideal bir teklifti… DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.