Sohbetleri çok tatlı oluyordu...

A -
A +
“Askerî garnizonda kıdemli yüzbaşı olarak askerî ve tarihî alanda konferanslar veriyordu...”
 
 
Ekmekcizâde ismiyle meşhur yurttaki hatıralarımı anlatmaya bugün de devam ediyorum...
Sebeb-i saadetim bu arkadaşımın dediği gibi yaptım ve kurama 34. Piyade alayı Patnos çıktı. Malazgirt Zaferinin (1971 Ağustos ayında) 900. yıl dönümü kutlamalarında da asteğmen olarak bulundum.                                                         
Fahrettin Ağabeyin yanına düştüğüme çok sevinmiştim. Kendisi Topçu Grup Komutanlığında ben de Piyade Alayında idim. Bu sırada Fahrettin abi ilçe müftüsü Seyyid Nurettin Sadak Efendi ile samimi olmuşlar, akşamları ilçenin ileri gelenleriyle beraber sohbet ediyorlardı.
Yine askerî garnizonda kıdemli yüzbaşı olarak askerî ve tarihî konferanslar veriyordu. Bu bilgisi ve üslubuyla üst rütbeli subaylardan bile saygı görüyordu. (Albayken emekli oldu. Pek çok subay ve astsubaya abilik yapmış; kurmaylık bilgisi ile onlara askerî, tarihî ve dinî konularda faydalı olmuştur. Zat-ı âlilerine Allahü teâlâdan sıhhat ve afiyet niyaz ediyorum.)
O yaptığı sohbetlere beni de çağırırdı. Bir gün bana “Müftü Efendinin kızı ile seni evlendirebiliriz” dedi.
Kendileri çok samimi aile dostu olmuşlardı. Müftü Efendi medrese eğitimi görmüş Ehl-i sünnet bir insandı. Fahrettin Ağabey ile iyi anlaşıyorlardı. Her ikisi de Arabi ve Farisi bildiklerinden sohbetleri çok tatlı oluyordu. Fahrettin Ağabey Müftü Efendiye:
"Uygun görürseniz bu asteğmen için kerimenize talibiz" diyor.
Seyyid Nureddin Efendi de ailemiz hakkında bilgi istemiş. Balkan Harbi'nde şehit düşen dedemiz Nuri Efendi'den başlayıp ailemiz hakkında detaylı bir mektup yazarak arz ettim. Böylece dünürlüğümüz başladı. Evlilik işini ebeveynim her ne kadar bana bırakmışlarsa da yine de onların dualarına ve maddi desteklerine ihtiyacım vardı. Merhum babama mektup yazdım. Dualarını aldım, maddeten de destek oldular. Fakat kış mevsimi (10 Aralık 1970) olduğu için düğünümüze gelemediler...
Bura da bir iki hususu belirterek hatıramı bitirmek istiyorum. Merhum Müftü Efendi başlık almanın sözünü bile etmediği gibi kendisi de maddeten destek oldu. Muhterem Fahrettin Tacar Abi ve muhtereme refikaları Hatice Abla; bize babalık ve annelik yaptılar. Kendilerine ailece hürmetlerimizi arz ediyoruz. Hatırada ismi geçen vefat edenlerimize ve cümle müminlere de Allahü teâlâdan rahmet niyaz ediyoruz.                            
         Dr. Mustafa Gülcan-KTO Karatay Üniversitesi, Fahri Öğretim Üyesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.