Eltimi kıskanmanın bedeli!

A -
A +
 
“İki elti kapı komşu oturuyorduk. Ben ise eltimin bizi çekemediğini düşünüyordum...”
 
Şimdi başta söyleyeyim, çok şükür tövbe ettim... Dinimize göre uygun olmadığını öğrendim biliyorum. Ben yıllar önce bu konuda bilgi sahibi değilken cahilliğim ve kıskançlığım sebebiyle başımdan geçen bir "fal baktırma hikâyesi"ni ibret olması bakımından sizinle paylaşmak istiyorum.
Mahallemize gelen falcı kadının güya çok iyi fal baktığını öğrenince içimde zapt edilmez bir istek doğmuştu. Ben de bir defacık olsun falıma baktırmaya karar vermiştim.
On beş yaşında bir kızım vardı. İki elti kapı komşu oturuyorduk. O zamana kadar eltimin bizim aile mutluluğumuzu çekemediğini düşünüyordum. Aslında onu biraz kıskanıyordum. Niye böyle yaptığını öğrenmek istiyordum. Asıl endişem de bizim hakkımızda bir kötülük düşünüp düşünmemesiydi.
Bu düşüncelerle falcı kadına fal baktırmak üzere çağırdım. Görünüşte biraz nazlandı ama benim ısrarımı kıramayıp falıma bakmayı kabul etti. Teklifi şu oldu:
-Eh madem ısrar ediyorsun, beynimi bir defa da senin için yorayım. Sen şimdi içeri girip şöyle güzel bir kahve pişir. Ama suyu mutlaka soğuk olacak. Şekeri üç çay kaşığı olacak. Kahvesi bol olacak. Altı kısık ateşte pişecek. Pişerken de neleri öğrenmek istediğini bir bir düşünüp aklından geçireceksin. Ben sana “Kahven piştiyse getir!” diyene kadar odaya gelmeyeceksin.
Falcı kadın bunları söyledikten sora ben mutfağa yöneldim. Oturma odasında nasıl olsa kızım falcı ile beraberdi. Herhangi bir hırsızlık el uzunluğu filan yapamazdı.
Mutfağa geçtiğimde falcının dediği gibi öğrenmek istediğim düşüncelerimi bir bir aklımdan geçirerek kısık ateşte kahveyi pişirip falcının çağırmasını bekledim. Bir müddet sonra falcı kadın içeriden seslendi:
-Kahven piştiyse getir de içelim.
Kahveyi falcı kadına ikram ederken heyecandan içim titriyordu. Falcı kadın kahve fincanını şöyle bir evirip çevirdikten sonra içmeye başladı. Her yudum alışta hâlden hâle giriyor mırıldanıyordu.
-Aman neler var falında neler… Çok yorucu olacak bu fal çok…
Ben de içimden falcı kadını doğruluyordum. Çünkü o kadar zor düşünceler geçirmiştim ki hatırımdan. Bir an önce falın bakılmasını beklemeye başladık. Kızım da benim gibi heyecanlıydı. DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.