AİLE- ÖĞÜT

A -
A +
Ya inandığın gibi yaşarsın, ya da yaşadığın gibi inanırsın!..       Kış güneşi   Bembeyaz düşlerimden pamuk pamuk düşüyor yüreğime kar taneleri, ondan bildim kışın buralara “hoş geldiğini”... Sıcacık bir sobanın üstünde kızaran kestane kokularını hatırlar gibiyim; önce ruhumu daha sonra da küçük bedenimi sarıp sarmalayan… Bir kardan adam çizdim buğulu pencereme; gözleri çakıl taşı, burnu ufacık bir havuç, boynuna sardığım el örgüsü bir atkı… Bu kış çetin geçer belli, öncekilerden de soğuk, bir o kadar da ıssız ve sessiz. Sokak lambaları haber ediyor bana kar tanelerinin düştüğünü, bîhaberim mevsimlerin birbirini kovalayışından. Soğuktan tir tir titreyen bir çocuğa büründü ruhum, sanırım bu serzeniş eskiye olan hasretimden. Hâlâ kayıp düşmeden ayakta kalabildiysem, bilirim ki içimdeki “kış güneşi”nden…            Ezgi Yılmaz/Develi-KAYSERİ          ŞİİR       Beklenen ordu

Afrin'ime nazar değmiş,
Kurşun döküp geleceğiz.
Yetimler boynunu eğmiş,
Gönül alıp geleceğiz.

   Bekliyormuş genç, ihtiyar.
   Türk’e dost olan bahtiyar.
   Hem zalim hem soytarılar,
   Paketleyip geleceğiz.

Düğün bayram bize bugün,
Dünya hayran bize bugün,
Teröristi dize bugün,
Çöktürerek geleceğiz.

   Davamız Hakk davasıdır,
   Türk, mazlumun devasıdır,
   Şehadet hep sevdasıdır.
   Bu sevdayla öleceğiz.
      Mustafa Özkahraman/Kastamonu
    UNUTULMAZ BİLGİ   ISPANAK DEMİR DEPOSU MU? Derler ki: “1870’te bir Alman kimyager olan Erich von Wolf, sebzelerdeki demir oranını araştırıyormuş. Tespitlerini kaydederken sıra ıspanaktaki demir oranını yazmaya gelmiş. Dalgın kimyager 100 gr ıspanaktaki demir oranını 3,5 mg yazacak iken aradaki virgülü yazmadan 35 mg şeklinde yazmış. Sonra bilimsel araştırmacıların da bu bilgiyi hiç kontrol etmeden kayda geçirmesi sebebiyle milyonlarca insan ıspanakta çok yüksek miktarda demir vitamini olduğunu söylemeye başlamış...”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.